Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona ykkönen myös Mikkelissä - seuraavaksi suuntana Ruotsi

09.02.2020 / Lauri Joona tiedotus, Anu Haapalainen

Alkanut rallikausi on ollut sastamalalaisen Lauri Joonan voittokulkua, onhan 23-vuotias sastamalalainen vienyt nimiinsä molemmat käydyt Ralli SM -osakilpailut.

Ralli SM -sarjan SM3-luokassa kilpaileva Lauri Joona lähti kauden toiseen osakilpailuun, Mikkelissä ajettuun SM Vaakuna-Ralliin hyvistä lähtökohdista. Takana on uran ensimmäinen SM-luokkavoitto yhdessä sarjan vaativimmista osakilpailuista, Arctic Lapland Rallystä. 

Perjantain nuotituksen jälkeen Ford Motorcraft Rally Teamissa kilpaileva Joona oli luottavainen tulevan kisan suhteen: 

- Reitti on kaikin puolin hyvässä kunnossa. Pikkuteitä oli odotettua enemmän ja lumenpuutteen vuoksi niitä saa ajaa kieli keskellä suuta, sillä penkoista on turha hakea apuja. Aloitellaan rauhassa ja kiristetään sitten loppua kohti.

Perjantaina ajettiin ainoastaan yksi erikoiskoe. Sankassa lumisateessa Mikkelin raviradalla ajetun yleisöerikoiskokeen jälkeen Joona ja kartturi Markus Määttänen löytyivät tuloslistalta sijalta viisi. Lauantain ensimmäisten erikoiskokeiden aikana kuljettajakaksikko teki varmaa työtä ja nosti itsensä luokan kärkikahinoihin, vaikka tapahtumia reitillä riittikin.

- Päivän ekalla pätkällä jouduttiin ajamaan edellä olevan auton takana jonkin matkaa, ennen kun päästiin siitä ohi. Toisella pätkällä oli pito vähän hukassa, toivottavasti se löytyy sitten seuraavalle. Vara on nostaa vielä vauhtia, on vielä pitkä kisa edessä.

Lauri Joona kävi tiukkaa taistelua kärkipaikasta Heikki Koski-Lammen kanssa aina kisan loppuun saakka. Ennen viimeistä erikoiskoetta kaksikon ero oli ainoastaan 3,7 sekuntia Joonan hyväksi, ja Joona pitikin kärkipaikan Mikkelin torilla sijaitsevaan maaliin saakka.

- Hyvä kisa kaiken kaikkiaan. Ollaan tosi tyytyväisiä tähän tilanteeseen ja omaan tekemiseen. Pikkuhiljaa ollaan menty koko ajan eteenpäin ja saatu joka osa-aluetta rakennettua parempaan. Tässä näkyy tulos. 

Vaakuna-Rallin live-lähetyksessä ”kovahermoiseksi Sastamalan viilipytyksi” nimetyn Lauri Joonan alkukausi on ollut erinomainen: kaksi kisaa, kaksi voittoa. Kahden voittonsa myötä Joona luonnollisesti johtaa SM-sarjaa maksimipistein. Tunturissa Joonan vierellä istui sijaiskartturi Juha Lummaa, mutta Mikkelissä nuotteja luki jälleen tuttu Markus Määttänen, jolle nyt saavutettu voitto oli ralliuran ensimmäinen SM-osakilpailuvoitto:

- Kyllä voitto maistuu hyvältä, hehkutti Määttänen ennen palkintojenjakoa.

Pitkiä voitonjuhlia Lauri Joona ei voi järjestää. Seuraava kilpailu on edessä jo tulevana viikonloppuna Ruotsissa. 

- Tästä voitosta saa kyllä hyvää itseluottamusta MM-ralliin. Ruotsissa on tulossa vähän tynkä kilpailu, mutta pitää ajaa sitäkin lujempaa, jos haluaa pysyä hyvillä sijoituksilla, kertoi Lauri Joona Ylen voittajahaastattelussa.

SM Vaakuna-Rallin tulokset, SM3-luokka: https://www.vaakunaralli.fi/wp-content/uploads/2020/02/3-epa.pdf

Sarjapisteet 2/6 ajetun osakilpailun jälkeen: http://www.rallism.fi/files/upload_pdf/1562154/RalliSM%5FPisteet%5F2%5F2020.pdf

Lisätietoja: Lauri Joona, 044 513 4251, lauri.joona@hotmail.fi

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa