Facebook Twitter Email Pinterest

Irtolohkare tyrmäsi Pensaan voittohaaveet Mikkelissä

10.02.2020 / Pensas Racing / JiiVee Korpela

Jere Pensaan ja Jouni Saarijärven matka Mikkelin SM-rallissa viime viikonloppuna eteni SM4-luokan piikkipaikalla toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle saakka. Ajouralla vaaninut jäinen lohkare katkaisi yllättäen laihialaisparin matkan reilun puolen minuutin johtoasemasta.

Kauden avauksen, Rovaniemen Tunturirallin neljännestä sijasta sisuuntuneena Pensas aloitti Mikkelissä terävästi heti ensimmäisellä perjantai-iltana ajetulla erikoiskokeella. Värivalot ja lumisade siivittivät Renault Meganea kuskaavan laihialaisen raviradan pyörityksessä luokkansa pohja-aikaan.

Lauantaina urakkaa riitti kahdeksan kiirustaipaleen verran. Aamun avauksessa Pensas ehti luokan kakkospaikalle. Myös rallin kolmannella pätkällä Pensas oli toinen, mutta samalla laihialainen otti yhden pätkän verran lainassa olleen piikkipaikkansa takaisin. Kun rallia oli takana seitsemän erikoiskoetta, Pensas oli venyttänyt eron toisena tulevaan 37 sekuntiin.

- Yllättävän hyvin ralli lähti menemään heti alusta alkaen. Neljännestä seitsemänteen pätkään saakka tulleet pohja-ajat irtosivat riskittömällä ajolla. Seiskalla oikein vähän yritettiin repäistä eroa ja se onnistui, kun tuli lähes 10 sekunnin pohjat. Ennen kahta viimeistä erikoiskoetta johtopaikka näytti turvalliselta, jos sellaista rallissa edes voi olla, Pensas alusti. 

- Ei sitten lopulta päästy kahdeksatta pätkää kuin muutama kilometriä ja ralli oli siinä. Ajourassa on jäinen patti, jota ei ollut mitään mahdollisuutta väistää. Siinä vaiheessa kun huomasin patin, oli vain yksi mahdollisuus – ajaa yli ja toivoa parasta, joka ei sitten toteutunut. Osuma särki tukivarren ja etupyörä painui lokasuojaa vasten. Sama patti särki myöhemmin muidenkin autoja.

Keskeytys selvästä johtoasemasta oli Pensaalle suuri pettymys, mutta hyvääkin laihialainen löysi ajetuista erikoiskokeista.

- Positiivista on se, että keskeytys tuli johtoasemasta, eikä koko päivänä tarvinnut ajella mistään jämäsijoista. Etupään vaurioita tutkiessa paljastui, että muutamat rytkypaikat olivat tehneet kipeää auton alustalle. Laitetaan auto kuntoon ja jatketaan Joensuussa samalla vauhdilla, mihin Mikkelissä päästiin, Pensas napautti.

Rallin SM-sarjan kolmas ja talvikauden hyvästelevä Itäralli päästellään Joensuun ympäristössä kuluvan helmikuun 28. -29. päivinä.

Kuva: Jarno Saari 

 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa