Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona jatkaa Ford Motorcraft FST-rallisarjan kärjessä

10.02.2020 / Ford Motorcraft tiedotus / Anu Haapalainen

Ford Fiesta -autojen oman merkkisarjan, Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophyn, toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Mikkelissä SM Vaakuna-Rallin yhteydessä. Sarjapisteistä kilpaili kahdeksan autokuntaa.

Kauden avauksen nimiinsä vienyt sastamalalainen Lauri Joona jatkoi Mikkelissä siitä, mihin Rovaniemellä jäi. Hän ajoi varmasti ja tasaisesti, ja oli kiinni suurimmassa FST-pistepotissa lähes koko kisan ajan. Neljä pohja-aikaa ajanut Joona vei nimiinsä myös SM3-luokan voiton.

- Hyvä kisa kaiken kaikkiaan. Ollaan tosi tyytyväisiä tähän tilanteeseen ja omaan tekemiseen. Pikkuhiljaa ollaan menty koko ajan eteenpäin ja saatu joka osa-aluetta rakennettua parempaan. Tässä näkyy tulos.

Jani Luhtaniemi ajoi vakuuttavasti koko kilpailun, ja kirjattiinpa hänen nimiinsä lauantaiaamun ensimmäisen erikoiskokeen pohja-aikakin. Huolimatta teknisistä haasteista hän kirjautti pistetililleen toiseksi korkeimmat FST-pisteet ja SM3-luokan lopputuloksissa Luhtaniemi löytyy kolmannelta sijalta, mikä on tuusulalaisen paras sijoitus SM-sarjassa.

Kolmanneksi Ford Motorcraft FST-sarjassa ajoi Aleksi Röyhkiö, joka kärsi kolmannella erikoiskokeella edessä ajaneen kilpailijan aiheuttamasta sumasta. Samaan sumppuun jäivät myös Sami PajariSami-Matti Trogen ja Juho Koski-Lammi. Pysähdys kesti useita minuutteja ja pätkän maaliin Fiestat köröttelivät kuin ne kuuluisat köyhän talon porsaat. Onneksi kilpailun johto antoi kuljettajille Ylätjoen erikoiskokeelta laskennalliset ajat, jonka jälkeen kilpailijat palasivat oikeutetuille sijoilleen.

Sami Pajari starttasi Mikkeliin vierellään uusi kartturi Marko Salminen. Kisa ei sujunut aivan toivotusti, kun kolmospätkän hidastelun lisäksi viidennellä erikoiskokeella ison tien osuudella urassa ollut kivi rikkoi Fiestan oikean eturenkaan, joka lopulta hajosi niin totaalisesti että kaksikko joutui renkaanvaihtoon. SM3-luokan lopputuloksissa Pajari on seitsemäs, ja Ford Motorcraft FST-sarjassa hänelle kirjattiin neljänneksi suurimmat sarjapisteet. 

Joni Oksanen sijoittui SM3-luokassa kahdeksanneksi ja keräsi Fiesta-sarjasta viidenneksi eniten sarjapisteitä. Pistetiliään kartutti myös Juho Koski-Lammi. SM Vaakuna-Ralli jäi tällä kertaa kesken Sami-Matti Trogenilta ja Kristian Niemiseltä.

Ford Motorcraft Rally Team on tiimien SM-sarjan ainoa 2-vetokuskeja ajattava tiimi. Tiimikisassa Ford Motorcraft on hienosti toisena Joonan ja Röyhkiön hyvien suoritusten ansiosta.

Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophyn pistetilanne 2/6 osakilpailua:

1) Lauri Joona 68
2) Sami Pajari 41
3) Aleksi Röyhkiö 35
4) Jani Luhtaniemi 32
5) Joni Oksanen 21
6) Sami-Matti Trogen 16
7) Kristian Nieminen 9
8) Juho Koski-Lammi 8
Nico Valkonen 0

Ralli SM, tiimien suomenmestaruus 2/6 osakilpailua:

1) TGS Skoda Team 97
2) Ford Motorcraft 91
3) Porvoon Autopalvelu 56
4) TGS Worldwide 44
5) Dynamo 30
6) Printsport 11

Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjan pisteistä ajetaan Ralli SM -sarjan yhteydessä. Kausi alkoi viime viikonloppuna Rovaniemeltä Arctic Lapland Rallystä ja päättyy syyskuun lopulla ajettavaan Pohjanmaa SM-Ralliin. Yhteensä osakilpailuita on kuusi.

Lisätietoja: KMS Racing Oy/Arto Kumpumäki, akumpumaki@fiestar2.fi, 0400 831 193 

Kuva: Chilipictures/Tomi Hänninen. 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa