Facebook Twitter Email Pinterest

Metsälä hakee Joensuusta kokemusta ja pisteitä

25.02.2020 / Antti Lahtinen / Juuso Metsälän tiedotus

Leevi and the Leavingsin laulussa lauletaan: ”Minä lähden Pohjois-Karjalaan, vaihdan farkut verkkarihousuun”. Jyväskyläläinen ralliautoilija Juuso Metsälä vaihtaa kuitenkin farkut ajopukuun ja lähtee Joensuun SM-Itäralliin kartuttamaan pistepottiaan ja hakemaan kokemusta. 

Määrätietoinen maanrakennuskoneenkuljettaja on onnistunut tähän mennessä ajamaan juuri niin kuin suunnitteli ennen kauden alkua. Sekä Rovaniemen että Mikkelin osakilpailut ajettiin maaliin ja vieläpä nousujohteisesti. Rovaniemellä Metsälä oli seitsemäs ja Mikkelissä kuudes SM1-luokassa. 

Itärallissa on luvassa haastavia vaaranmaisemissa ajettavia erikoiskokeita. Mukana oli alun perin myös yksi raviradalla ajettava yleisö-EK, mutta leuto talvi pakotti perumaan kyseisen pätkän. Yhteismittaa erikoiskokeille kertyy n. 100 kilometriä. Ennakkotietojen mukaan reitillä on perinteikkäitä erikoiskokeita mutta myös täysin uusia osuuksia. Reitille lähdetään Joensuun uudistetulta torilta ja maali on samassa paikassa. 

- Samalla kaavalla mennään kuin tähänkin asti. Mikkelin tulos tuli aika helposti, joten siinä mielessä voi lähteä turvallisin mielin Itäralliin. Joensuun tiestö on varmaan astetta haastavampi kuin tähän mennessä ajamani kilpailut, mutta otan mielelläni uuden haasteen vastaan. Ero terävimpään kärkeen tulee jokaisessa turhassa jarrutuksessa sekä pienellä varomisella kovavauhtisilla osuuksilla, mutta nostetaan riskikynnystä sitten, kun on ensin kerätty kokemusta, suunnitteli Juuso Metsälä. 

-On ollut sen verran lämmin talvi, että testiä ei päästä ajamaan ennen rallia. Joensuun pätkät ovat perinteisesti sisältäneet hyppyjä ja kovavauhtisia ylityksiä, joten siinä mielessä olisi ollut hyvä päästä ajamaan kisan olosuhteita vastaavaa tietä. Täytyy tehdä tarkat nuotit ja hakea ajolinjat kohdalleen, mietti kartanlukija Matti Kangas. 

SM1-luokan pisteissä Metsälän sijoitus on kuudes ennen Itärallia ja plakkarissa on 17 pistettä. Sarjaa johtaa Alavuden Teemu Asunmaa ja toisena on Emil Lindholm. Kolmatta paikkaa pitää Eerik Pietarinen. Neljäntenä olevan Mikko Heikkilän ja Juuso Metsälän erottaa ainoastaan kolme pistettä, joten myös sarjan kannalta tilanne on jännittävä. 

Ensimmäinen kilpailijapari lähtee reitille Joensuun torilta lauantaina klo 10.01. 

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa