Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hämäläinen hiotuilla nuoteilla Joensuun SM-ralliin

25.02.2020 / Timo Kutila

Ralliautoilun SM-sarja jatkuu ensi lauantaina kauden kolmannella osakilpailulla Joensuussa. Talvikauden viimeiseen SM-ralliin on määräaikaan mennessä ilmoittautunut ennätysmäärä kilpailijoita. Yhteensä 166 kilpailijaparia nähdään Pohjois-Karjalaisilla haastavilla teillä.

Reitti käsittää kaikkiaan viisi mielenkiintoista erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 98.13 km. Vaaramaisemissa kiertelevälle rallireitille lähdetään Joensuun torilta karkauspäivänä klo 10 ja ensimmäinen auto saapuu maaliin Torikadulle kello 18.30 aikaan. SM-sarjassa ajetaan yhteensä kuusi osakilpailua, kolme talvella ja kolme kesällä. 

Naantalin Seudun Urheiluautoilijoita edustava Kari Hämäläinen kiertää SM-rallisarjaa yhdessä Risto Pietiläisen kanssa, jolla on yli 120 MM-rallin kokemus kartanlukijana eri kuljettajien kanssa. Tulevaan Joensuun talvisiin maisemiin kilpailijapari starttaa SM1-luokassa Skoda Fabia R5 Evolla. Auton kyljessä Joensuussa kilpailunumero on 21. Vähälumisesta talvesta huolimatta uskomme vaaramaisemissa ajettavan reitin olevan talvisessa kunnossa, toivoo Kari. 

Ralliviikolla käymme suorittamassa torstaina yhden päivän testit Joensuun itäpuolen maisemissa. Teemme Printsportin mekaanikkojen kanssa viimeisimmät alustan viritykset ja lisävalojen säädöt. Perjantaina rallin aattona tutustumme erikoiskokeisiin ja kirjaamme huolella nuotit kaikille viidelle pätkälle. Olemme tarkkaan tutustuneet Tunturin ja Mikkelin rallien tiedonkeruuseen ja videoihin. Näiden tietojen perusteella on syytä tehdä tarkennuksia nuotteihin. Kun on ajanut yli 17 vuotta samoilla nuottiperusteilla, on varmaan hiukan vaikea totutella vauhdikkaampiin nuotteihin. Toivottavasti saamme tulosta aikaiseksi ja vauhdin vielä hiukan kasvamaan. Ruutulippu maalissa on tärkein tavoite ja nauttia rallikilpailusta urheiluna, kertoo Kari ralliviikon tunnelmista.

Rallia voi seurata sivuilta: www.rallism.fi 

Kuva: Taneli Niinimäki 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa