Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Huovinen lähtee avaamaan pistetiliä SM Itäralliin

26.02.2020 / Timo Louhelainen / Joonas Huovinen Rallying tiedotus

Ralli SM-sarjan kolmas ja talvikauden viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Joensuussa. Joonas Huovisen ja Arto Romppasen kotikilpailussa mukana on kauden suurin määrä kilpailijoita SM3- luokassa, yhteensä 19 kuljettajaa. 

Huovisen alkukausi on ollut tuskainen teknisten ongelmien sekä omien lipsahdusten takia, joten
tavoitteena SM Itärallissa onkin kurssin kääntäminen nousujohteiseksi ja pistetilin avaaminen. Pari viikkoa sitten ajettu kansallinen Ilomantsi ralli toimi testikilpailuna. Sijoitus siellä oli yleiskilpailun kolmas ja kaksivetoisten toinen. 

- Ilomantsin kilpailusta saatiin irti juuri se mitä haettiinkin. Ehjä suoritus ja tärkeitä kilometrejä. Muutettiin ennen tuota kilpailua ajoasentoa, joka toi kaivattua rauhallisuutta ajamiseen. Penkki nostettiin niin ylös kuin mahdollista, jolla saatiin kuljettajan näkyvyyttä paremmaksi ja lisää voimaa ratin kääntämiseen, Huovinen valottaa. 

Kuten kaikki tietävät, lämmin talvi tarkoittaa sitä, että Joensuussakaan ei nähdä samanlaisia penkkoja mihin on viime vuosina totuttu. On myös todennäköistä, että paikka paikoin tiellä oleva jääpeite kuluu puhki, mikä tarkoittaa renkaiden nopeampaa kulumista. 

- Nuottipäivänä nähdään lopulta missä kunnossa reitti on. Onneksi kisaviikon sää näyttää olevan reilusti pakkasella. Rengasstrategiaa täytyy varmaan nuotituksen jälkeen vähän miettiä, sillä käytössä on vain 8 rengasta, joten kaikille etapeille ei voida laittaa uutta settiä alle, Huovinen pohtii. 

SM3-luokassa ajetaan tänä vuonna suomenmestaruuspisteiden lisäksi Printsport Junior Cupin pisteistä. Tässä mukana ovat kuljettajat, jotka eivät aja Ford Fiesta R2 -autoilla. Junnu cupissa Huovisella on vielä hyvät mahdollisuudet menestyä tällä kaudella, sillä Joensuu mukaan lukien jäljellä on neljä osakilpailua viidestä. Huonoin tulos jää pois laskuista ja se on Huovisen tapauksessa edellisen osakilpailun keskeytys. 

Torstai on vielä Huoviselle testipäivä ja sitten perjantaina on aika säveltää nuotit kohdilleen. Vaikka kyse onkin kotikilpailusta, turhia paineita kuljettaja ei aio siitä ottaa. 

- Lähdetään tekemään lauantaina omaa nousujohteista suoritusta. Ennen kaikkea, koitetaan vielä testeissä löytää sitä malttia tekemiseen. Alkukaudesta on ollut vähän turhaa höntyilyä ilmassa ja siitä on nyt päästävä eroon. Monella osa-alueella on menty eteenpäin, mutta nyt tarvitaan vaan järkevää suorittamista ratin takana, Huovinen päättää. 

SM Itäralli käynnistyy lauantaina 29. helmikuuta kello 10 Joensuun torilta. Siitä kuljettajat suuntaavat viidelle metsäerikoiskokeelle, joiden yhteismitta on noin 100 kilometriä. Kärkikuljettajat saapuvat maaliin Joensuun torille kello 18 jälkeen. Huovinen – Romppanen kaksikko on reitillä numerolla 53. 

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa