Facebook Twitter Email Pinterest

Pynnönen haluaa nauttia Joensuun tiestöistä

26.02.2020 / Jani Seppälä / Pynnönen Racing tiedotus

Ville Pynnönen (JyvUA) – Enni Mälkönen (LamUA) avasivat pistetilin SM1-luokassa Mikkelin Vaakuna-rallissa ajamalla sijalle yhdeksän. TGS Worldwiden ilmoittamalla Skoda Fabia R5:lla ajava kaksikko oli asettanut Mikkeliin tavoitteeksi pitää yllä heti kilpailun alusta alkaen Arctic Lapland Rallyssa löytynyttä hyvää nousujohteista ajamista. 

Lajin vaikeus iski kuitenkin Mikkelissä pian vasten kasvoja kun ei ajamiseen tuntunut punaista lankaa löytyvän millään. 

- Ajaminen meni hieman siihen väkinäiseen puristamiseen kun ei sellaista hyvää rentoutta tekemiseen löytynyt heti alussa ja loppua kohden ajat huononivat, siinä tuli ajateltua että ajetaan vain varmasti maaliin henkisen tyrmäyksen jäljiltä, kertaa Pynnönen Mikkelin kilpailun tunnelmia. 

Joensuun perinteikäs Itäralli on Ville Pynnöselle jälleen uutta aluetta kilpailullisesti kuten SM-sarjan muutkin talvikilpailut tähän mennessä, vauhdikkaille vuoristoradoille mies starttaa siis ensi kertaa urallaan. Ennen kilpailua haetaan vielä ajotuntumaa Itärallimaiseen tietyyppiin Imatran seudulla torstaina. 

- Tulostavoitteita ei aseteta, tavoite on ainoastaan että saataisiin nauttia rennosti legendaarisista tiestöistä ja sitä kautta löytää kadonnutta itseluottamusta takaisin. Perjantai ei ole nyt niin hektinen, joten nuottia ja nuotitusvideoita on hieman enemmän aikaa paneutua tarkastelemaan vielä illallakin. Rovaniemellä noviisille oli hyötyä kun reitin ennätti kiertää useampaan kertaan. Mikkelissä ei ollut penkkoja ja periaatteessa sen olisi pitänyt suosia minua kun ei ole penkkoihin nojailusta kokemusta, toisin kuitenkin kävi. Joensuuhun olisi tärkeää löytää rento ote ja luottamus tekemiseen takaisin, vauhdikkailla Pohjois-Karjalan vuoristoradoilla epävarmuus repii nopeasti eron kärkeen valtavaksi, nousujohteisuuttavähintäänkin halutaan, pohdiskelee Pynnönen Itärallin suunnitelmaa.

Itärallin reitti sisältää viisi erikoiskoetta joiden yhteismitta on noin 98 kilometriä. Matkaan lähdetään Joensuun torin kupeesta Torikadulta lauantaina klo 10 ja maaliin saavutaan samaan paikkaan illalla pian klo 18:30 jälkeen. 

Pynnönen – Mälkönen autokunta starttaa reitille numero 11 kyljissään ja RalliSM:n sivuilta löytyvien tuloslinkkien lisäksi on hyvä muistaa että kilpailua voi lauantaina seurata livenä myös Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta. 

Kuva: Hannu Rainamo 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa