Facebook Twitter Email Pinterest

Porvoon Autopalvelun tiimi valmiina Joensuun SM-ralliin

28.02.2020 / Porvoon Autopalvelu -tiedotus

Hautamäki ja Pajari iskukykyisinä Itä-Suomen ”vuoristoradoille” 

Porvoon Autopalvelu hakee jälleen tiimipisteitä, kun rallin suomenmestaruussarja jatkuu lauantaina Joensuussa. Porvoon Autopalvelut on tiimien SM-sarjassa sijalla kolme. Edessä on viiden erikoiskokeen mittainen reitti. Vaativia erikoiskoekilometrejä on edessä runsaat 98. Itäsuomalaiseen tapaan mutkia ja korkeuseroja on enemmän kuin kotitarpeiksi. Ville Hautamäki valmistautuu kisaan täynnä voitontahtoa. Hautamäki on äärimmäisen tasaisen SM2-luokan pisteissä viidentenä. 

– Täällä pitää kyllä pystyä voittamaan. Tai ainakin niiden, jotka ovat pisteissä edellä on nyt oltava
takana, Hautamäki suunnittelee. 

Vuoristoratamaiset erikoiskokeet päästään ajamaan kohtalaisen talvisissa olosuhteissa. Olosuhteet ovat kuitenkin viime Itäralliin verrattuna todella erilaiset. Viime vuonna penkat olivat paikoin lähes auton korkuisia. Nyt lunta ei ole kuin väriksi. Siksi Hautamäki ei aio muistella menneitä, vaikka erikoiskokeet ovat pitkälti samat kuin vuosi sitten. 

– Teemme taas kokonaan uudet nuotit. Niin tehdään itse asiassa aina, koska olosuhteet muuttuvat ja lisäksi nuottikieli kehittyy koko ajan. Jotain pieniä hiomishommia on tällekin kaudelle taas tehty, Hautamäki paljastaa. 

Edellisessä osakilpailussa Mikkelissä Hautamäellä oli auton kanssa säätöongelmia. 

– Auto kääntyi todella huonosti. Pienellä tiellä piti ajaa niin hiljaa, etten meinannut itsekään uskoa. Teki mieli ajaa ainakin pari kymppiä kovempaa, mutta auto puski ihan mielettömästi. Nyt sain ainakin viime sunnuntain testin perusteella sen ongelman hallintaan ja luotto autoon on paljon parempi, Hautamäki arvioi. 

– Edelle lähtee 13 autoa ja etuautot, joten eiköhän lähtöpaikka oli aika hyvä, Hautamäki laskee. 

Porvoon Autopalvelu -tiimin toinen kuljettaja, Sami Pajari, saapuu Joensuuhun lyhyellä valmistautumisella Ruotsin MM-rallin jälkeen. Olosuhteiden takia typistynyt MM-ralli antoi lyhennettynäkin arvokkaita kilometrejä nuorukaiselle. Talven päätösralliin oman lisämausteensa tuo uusi auto. 

– Kalusto tosiaan vaihtui. Nyt meillä on samanlainen auto, jolla ajetaan MM-sarjaa, Pajari vahvistaa. 

– Testiä ehdittiin ajaa n. 50 kilometriä. Vähän kiire tuli, koska Mikkelin SM- ja Ruotsin MM-rallit olivat lähekkäin. Aika tiivis talvikausi, mutta saimme rakennettua auton tänne kuntoon. Ensivaikutelma on todella hyvä, Pajari hymyilee. 

– Nyt ollaan muiden kanssa samalla viivalla. Jos kaikki toimii, nähdään, miten hyvin keretään, Pajari pohtii. 

Lumeton talvi on mietityttänyt ralliväkeä. Joensuussa maasto on kuitenkin valkoista, joten ainakaan Ruotsin MM-rallin kaltaista mutakeliä ei ole luvassa. 

– Kotona näytti vähän synkältä, mutta eiköhän täällä ajeta ihan kunnon talviralli. Reittikin kuulostaa hyvältä. Esimerkiksi Oskola (EK4) on legendaarinen pätkä, Pajari toteaa. 

Pajari starttaa kisaan SM3-luokan kakkospaikalta. Edellä on Lauri Joona, jonka kanssa Pajari mitteli myös Ruotsissa.

– Odotan kovaa taistelua. Rovaniemellä ja Mikkelissä oltiin Laurin kanssa hyvin lähekkäin vauhdin puolesta, joten hyvä kisa saadaan täälläkin aikaan. Toki moni muukin haluaa luokan kärkeen, Pajari arvelee.

Itäralli käynnistyy lauantaina Joensuun torilta klo 10. Ensimmäinen erikoiskoe ajetaan 10.49 alkaen ja kärki saapuu maaliin klo 18.30 jälkeen. 


Tuloksia ja uutisia voi seurata mm. osoitteessa www.rsllism.fi 

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa