Facebook Twitter Email Pinterest

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja käy kauden toiseen koitokseen

28.02.2020 / Rallin Suomen Juniorimestaruussarja käy kauden toiseen koitokseen

Täksi kaudeksi pysyvästi Ralli SM-osakilpailuihin mukaan yhdistetyt Nuorten SM- ja RSJM-luokat aloittivat kautensa edellisessä osakilpailussa, SM Vaakuna-Ralli Mikkelissä. Joensuussa luokkiin on ilmoittautunut mukaan reilut 40 autokuntaa. 

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan ensimmäistä osakilpailua hallitsi Henri Taivalantti, joka kolmen viimeisen erikoiskokeen kirillä nosti itsensä voittoon 6,5 sekunnin marginaalilla. Joensuuhun Taivalantti lähtee varovaisen toiveikkaana. 

- Viime kisaan valmistautuminen meni pipariksi, kun makasin kuumessa koko kisaviikon. Nyt ollaan oltu terveenä ja säädetty autoa koko viikko ja sen pitäisi olla ihan iskussa. Voitosta lähdetään siis ajamaan tälläkin kertaa jos vaan kaikki osuu kohdilleen.

- Testiä ei valitettavasti päästy nyt kuitenkaan ajamaan, kun talvi on mitä on täälläpäin Suomea, joten ne ajetaan sitten kisan ensimmäisellä erikoiskokeella, Taivalantti naureskelee. 

Nuorten SM-luokan johdossa Joensuuhun saapuu Verneri Säisä, joka ajoi Mikkelissä ylivoimaiseen luokkavoittoon. Palkintopallin Mikkelissä täydentäneet Markus Heikkinen ja Valtteri Koski ovat myös mukana ja ovat todennäköisesti kovimmat Säisän haastajat Joensuussa.

Kilpailuun startataan Joensuun torilta, jonne ralli myös päätetään. Ensimmäinen junnujen auto lähtee liikkeelle noin klo 11.20.

SM Itärallista tuotetaan live-lähetys, joka sisältää junnujen osalta erikoiskokeet 1, 3 ja 5. Vauhdikkaan ajon lisäksi mukana myös maalihaastatteluja. 

Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa