Facebook Twitter Email Pinterest

Sami-Matti Trogen jämähti ojaan SM Itärallissa

01.03.2020 / Toni Lönnroos / Sami-Matti Trogen tiedotus

Valoisasti alkaneen SM-rallikauden jälkeen Sami-Matti Trogen on kokenut rallin varjopuolet. SM3-luokassa kilpaileva lohjalainen on joutunut keskeyttämään sekä Mikkelin Vaakuna-Rallissa että Joensuun Itärallissa. Talvikauden päättäneessä SM-osakilpailussa Ford Fiesta R2T päätyi ojan pohjalle kolmannella erikoiskokeella.

Ford Motorcraft Rally Teamissa ajava 17-vuotias Trogen aloitti kauden mallikkaasti, kun Rovaniemellä ajetusta Arctic Lapland Rallysta Lohjalle kiikutettiin neljänneksi korkeimmat SM-pisteet. Mikkelin Vaakuna-Rallissa auton vaihdelaatikko rikkoontui ja edessä oli keskeytys.

Joensuun SM Itärallissa ajettiin viisi erikoiskoetta. Kilpailu alkoi Trogenilla ja kartanlukija Topi Luhtisella tunnustellen. Kaksikko kellotti avauserikoiskokeelle kahdeksanneksi nopeimman ajan ja 14,5 kilometriä pitkällä erikoiskokeella eroa luokan pohja-aikaan kertyi 14 sekuntia. Toinen pikataival oli hieman lyhyempi, rallattavaa oli yksitoista kilometriä. Huoltotauolle autonkunta tuli yhdeksäntenä.

- Ei se hyvin lähtenyt. Ykkösellä oli yllättävänkin hyvä pito, tultiin liian varovasti. Kakkonen koitettiin tulla kovempaa, siellä olikin jäisempiä paikkoja ja se meni ihan reuhaamiseksi. Kisaa on vielä jäljellä, kolmosella ei ajeta liian varovasti eikä reuhata, otetaan kultainen keskitie, Trogen suunnitteli.

Toisin kävi. Kilpailun yhdeksi ratkaisuerikoiskokeista ennakoitu yli 33 kilometriä pitkä ”Riutta” oli kohtalokas monelle kilpailijaparille, niin myös Trogenille. Lumihanki imaisi Ford Fiestan ojaan, eikä paikalla ollut apuvoimia auton saattamiseksi takaisin tielle.

- Se oli sellainen nyppy ja vasen. Siinä vaiheessa kun perä osui penkkaan, tajusin ettei mitään ollut enää tehtävissä. Meillä oli paikkaan liian optimistinen nuotti, olisi pitänyt olla hitaampi. Sattui vielä sellainen ulosajopaikka, ettei siinä ollut juuri yleisöä, joten ei saatu autoa ylös ojasta.

Trogen peräänkuuluttaa kokemusta.

- Tunturissa tiet olivat tavallaan helppoja, erikoiskokeet pitkiä mutta aika loogisia. Mikkelissä reitin luonne oli erilainen, ja Joensuussa ylityksiä ja korkeuseroja oli Mikkeliäkin enemmän. Normaalilla eekoolla ajaminen nuotista menee hyvin, mutta vaativimmille pätkille tarvitsen lisää nuottitreeniä. Rallikokemusta, sitä pitää saada lisää, Trogen myöntää.

Rallin SM-sarja jää nyt kolmen ja puolen kuukauden mittaiselle tauolle, seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa kesäkuun puolessa välissä. Syyskuun alussa vuorossa on Oulu ja kauden päätöskilpailu Pohjanmaa Ralli ajetaan syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

SM3-luokan pisteet talvikauden jälkeen:

1. Lauri Joona 77p
2. Sami Pajari 57p
3. Aleksi Röyhkiö 42p
...
8. Sami-Matti Trogen 16p 

Kuva: Merita Mäkinen 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa