Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko palkintokorokkeelle Ralli SM -sarjan talvikauden päätöksessä

01.03.2020 / Riku Tahkon tiedotus

Lauantaina ajettu SM Itäralli Joensuussa tarjosi jälleen kovan taistelun Ralli SM -pisteistä. Riku Tahko taisteli itsensä SM2-luokan toiselle sijalle ja nousi kokonaispisteissä neljänneksi.

Pohjois-Karjalaiset rallitiet tarjosivat hienon ympäristön Ralli SM -sarjan talvikauden päätökselle. Mikkelissä tiukassa voittokamppailussa ollut Riku Tahko pystyi jatkamaan Joensuussa siitä, mihin Mikkelissä jäi. Kisan avauserikoiskokeelle syntyi toiseksi nopein aika. Eroa nopeimpaan aikaan oli ainoastaan 0,9 sekuntia. Ennen huoltoa ajettiin vielä toinen erikoiskoe, jolla Tahko jäi 6,1 sekuntia ja oli kolmas. Porvoolainen oli myös kolmas SM2-luokan kokonaistuloksissa.

- Ensimmäisellä ja toisella erikoiskokeella meillä oli pieniä ongelmia FIA:n pop-off -venttiilin kanssa. Se pääsi aukeilemaan, ja hiukan sotkemaan ajamistamme. Muuten erikoiskokeet menivät puhtaasti, summasi Riku Tahko päivän avausta.

Huollon jälkeen ajetulla, 33,22 kilometrisellä Riutan erikoiskokeella Tahko ajoi vahvasti ja nousi SM2-luokan toiseksi. Hienosti ajanut Ville Hautamäki oli vielä kolme sekuntia nopeampi ja johti luokkaa 8,4 sekunnin erolla.

Toisen huollon jälkeen kilpailussa ajettiin vielä kaksi erikoiskoetta, joilla kolmanneksi pudonnut Jaro Kinnunen jahtasi tiukasti toisena ollutta Riku Tahkoa. Kinnunen onnistui ajamaan nopeimman ajan molemmille erikoiskokeille, mutta Tahko taisteli vastaan ja pystyi pitämään toisen sijan kovan taistelun päätteeksi. Voittoon ajoi Ville Hautamäki.

- Huollossa saimme pop-off -venttiilin vaihdettua ja loput erikoiskokeet pystyttiin ajamaan täysin ongelmitta. Väitän, että pystyimme esittämään koko talven parasta ajoamme. Ajo osui kohdalleen ja kartanlukija Markus Soinisen nuotinluku oli priimaa. Myös auto toimi loistavasti, mutta vielä se ei riittänyt voittoon asti. Isosti nostan hattua Ville Hautamäelle ja Jaro Kinnuselle, jotka ajavat Mitsubisheillaan todella kovaa.

- Hienoa, että saimme täältä hyvät pisteet ja palasimme mitalitaisteluun. Pitkän rallitauon jälkeen pystyimme hyvillä testeillä ja treeneillä palaamaan takaisin vauhdilla. Tunturissa asioita vielä vähän opeteltiin, mutta Mikkeli ja Joensuu oli meiltä todella hyviä suorituksia. Uskon, että kesällä olemme vielä vahvempia, ja taistelemme taas voitosta.

Tasaisessa SM2-luokassa, jokaisessa kilpailussa juhli eri voittaja. Riku Tahko on talvikauden jälkeen SM2-luokan pisteissä neljäntenä, vain 11 pistettä kärjestä. Ralli SM -sarja jatkuu kesäkuun 12. päivä Kouvolassa.

SM Itäralli -tulokset, SM2-luokka:
1. Ville Hautamäki
2. RIKU TAHKO – MARKUS SOININEN, +14,8
3. Jaro Kinnunen, +15,4

Ralli SM -sarjan pistetilanne 3/6, SM2-luokka:
1. Jussi Lindberg, 52
2. Ville Hautamäki, 49
3. Anssi Rytkönen, 45
4. RIKU TAHKO, 41
5. Jaro Kinnunen, 40 

Kuva: Taneli Niinimäki 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa