Facebook Twitter Email Pinterest

Porvoon Autopalvelun tiimi kokosi maksimipisteet - Hautamäki ja Pajari juhlivat luokkavoittoja

02.03.2020 / Porvoon Autopalvelu -tiedotus

Rallin suomenmestaruussarjan talvikausi paketoitiin viikonvaihteessa huikeissa olosuhteissa Joensuun ympäristössä. Itäralli tarjoili viisi äärimmäisen vaativaa erikoiskoetta. 

Porvoon autopalvelu -tiimin ajajakaksikko Ville Hautamäki ja Sami Pajari teki vaaramaisemissa vakuuttavaa jälkeä. Hautamäki juhli SM2-luokan ja Pajari SM3-luokan voittoa. 

Hautamäen kamppailu luokkavoitosta kulminoitui legendaarisimmille Itärallin erikoiskokeille, Oskolaan ja Paloon. Äärimmäisen kovavauhtisille ja tarkkaa ajoa vaativille iltalenkin erikoiskokeille rakennettiin huikeaa jännitysnäytelmää. Hautamäki nousi luokan johtoon päivän kolmannella EK:lla. Peräti 33-kilometrinen rutistus päättyi kolmen sekunnin turvin Hautamäen nimiin. Kirin ansiosta mies kärjessä vaihtui ja Hautamäki saapui rallin pitkään huoltoon 8,4 sekunnin johdossa. Tauon jälkeen Ari Vatasen kotikonnuilla ajettu ”Itä-Suomen Ouninpohja” Oskola kasvatti Hautamäen etumatkaa 3,5 sekunnilla. 

– Muutamia pikku virheitä siellä tuli ja yksi todella raju hyppy. En ollut ollenkaan ottanut nuotituksessa huomioon, että siitä voi lentää niin pitkälle, Hautamäki kuvaili. 

Kisa paketoitiin Kiihtelysvaaran keskustaan päättyneellä Palon erikoiskokeella, josta Hautamäellä on erityisen kipeitä muistoja. 

– Olen muutama vuosi sitten kaatanut Hondan maalimutkassa, joten otin aika varmanpäälle sen paikan tänään, Hautamäki hymyili. 

Noteeraus oli kuitenkin kova ja toiseksi nopeina aika vain 0,3 sekuntia Jaro Kinnusta hitaampana riitti komeasti voittoon. Paineita päätöserikoiskokeelle Kinnusen ja kakkosena hiillostaneen Riku Tahkon lisäksi kasvatti auto, jonka jarrut antoivat pikku varoituksen viimeistä edellisen EK:n maalissa. 

– Kun lähdimme maalin aikatarkastusasemalta siirtymälle, meni ekassa risteyksessä jarrupoljin lattiaan. Ja sama monta kertaa – ei jarruja ollenkaan. Sen takia oli viimeisen pätkän lähdössä sydämentykytyksiä. Onneksi kaikki pelasi hyvin, Hautamäki kertasi. 

Toinen Porvoon Autopalvelun pistenikkari teki yhtä vakuuttavaa jälkeä. Sami Pajari osoitti uuden autonsa kilpailukyvyn jo rallin kovavauhtisella avauserikoiskokeella. Itse asiassa nuorukainen kirjautti pohja-ajan myös kakkoselle ja kolmoselle, joten päivän huoltotauolle tultaessa SM3-luokan johto oli turvallinen. Jotain Pajarin vauhdista kertoi sekin, että ennen illan erikoiskokeita
kisan nopeimman kaksivetokuljettajan edellä oli 13 ja takana 24 nelivetoautoa. Oskola ja Palo, erikoiskokeet neljä sekä viisi, Pajari saattoi jo ajaa melko riskittömästi. Kova alku oli kasvattanut johtomarginaalin 19 sekunnin suuruiseksi. 

– Lopussa ei tarvinnut enää ottaa riskejä, toki hiljaakaan ei voinut ajaa, Pajari kuvaili. 

SM-sarjaa johtava Lauri Joona teki niukat pohjat loppulenkin erikoiskokeille. Silti voittomarginaalia jäi 15 sekuntia, mikä on äärimmäisen kovatasoisessa luokassa paljon. 

– Uusi auto tuntui tosi hyvältä ja Marko (Salminen) hoiti kartturin hommat todella hienosti. Minä yritin siinä sitten ohjastaa mahdollisimman hyvin, Pajari nauroi. 

– Mahtavaa, että Villekin voitti. Saatiin hyvät tiimipisteet, Pajari iloitsi. 

– Iso kiitos pitää taas sanoa kaikille, jotka ovat tämän mahdollistaneet. Tästä on hyvä jatkaa
kesäkauteen. 

Molemmat Porvoon Autopalvelu tiimin ajajat ovat henkilökohtaisissa pisteissä luokkiensa kakkospaikalla. Porvoon Autopalvelu on tiimipisteissä kolmantena. Rallin suomenmestaruussarja jatkuu 12.-13.6. Kouvolassa. 

Pistetilanne 3/6:
1. TGS Skoda Team 140
2. Ford Motorcraft 117
3. Porvoon Autopalvelu 106
4. TGS Worldwide 59
5. Dynamo 42
6. Printsport 23 

Kuva: Jari Kohonen 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa