Facebook Twitter Email Pinterest

Rallikaksikko Peltonen – Tyllinen ensi kertaa Itärallissa

03.03.2020 / Jani Seppälä

Inkeroisten rallihurjat, Lahden Urheiluautoilijoita edustavat Juho Peltonen – Jarno Tyllinen jatkoivat Juniorien SM sarjaa Joensuun legendaarisen Itärallin haastavilla tiestöillä lauantaina. Kolme viikkoa aiemmin kausi käynnistyi Mikkelin Vaakuna-rallissa yleiskilpailun ja luokan toisella sijalla.

Joensuuhun matkattiin ensi kertaa ajamaan kilpaa, jännittynein ja odottavin mielin kohti Pohjois-Karjalan jylhiä vaaramaisemia. Kotoa kohti Joensuuta lähdettiin jo klo 4 aamulla joten lähes vuorokauden mittainen matka oli edessä.

-Ensimmäinen ek meni hieman tutustuessa tietyyppiin kun ensi kertaa seutukunnalla oltiin kilpailemassa. Kakkonen otettiin myös varman päälle ennen huoltoa, vajaa sekunti per kilometri eroa kärkeen tahdilla tultiin, kertoo Juho kilpailunkulusta ensimmäiseen huoltoon tullessa. 

Ensimmäiseen huoltoon tullessa siis 2 ek:ta ja 26 kilometriä takana ja tiestön luonteet alkoivat olla nyt selvillä. Kolmoselle lisättäisiin yritystä ja vauhtia, haastavalla Riutta-nimisellä ek:lla mittaa reilut 33 kilometriä. 

- Yritys kantoi hedelmää, se hedelmä vaan oli pilaantunut. Ensin peruuteltiin risteyksessä ja myöhemmin osuttiin vielä lähes kävelyvauhdista sillankaiteita suojanneisiin heinäpaaleihin. Kärkisijat oli tässä vaiheessa mätetty biojätteeseen, manailee Peltonen tilanteita muistellessaan. 

Jäljellä olisi vielä pimeässä ajettavat legendaariset Oskola ja Palo, joilla yhteismittaa 39 kilometriä. Eroa kärkeen oli tässä kohtaa kertynyt minuutti ja 14 sekuntia. Kahdelle viimeiselle ek:lle Honda Civic Type R saisi alleen toisentyyppiset renkaat taakse, parempikuntoista ja matalammalla nastalla. 

- Olen aina tykännyt ajaa pimeällä ja nytkin tuntui että ajo sujui jo muuhun päivään verraten kohtuullisen hyvin. Vaan niinpä sitä ajotuntuma voi valehdella, ajo tuntui hyvältä mutta kello kertoi muuta, ero kärjessä ajaneisiin kasvoi suhteessa enemmän kuin parilla ensimmäisellä, jäätiin voittajalle lopulta 2 minuuttia ja 14 sekuntia. 

Lopputuloksissa miehet olivat yleiskilpailun viidensiä ja oman luokkansa neljänsiä, kolmas sija olisi
tullut 5,1 sekuntia nopeammalla ajolla. 

- Nyt huolletaan laitteet kuntoon ja psyykataan ukot iskuun kun sarja jatkuu kesäkuun puolivälissä
Kouvolassa. 

Kuin kruunuksi reissulle, loppui huoltoautostamme vielä nafta kotimatkalla. Ei onneksi kovin kaukana huoltoasemasta jonne tavoittelimme. Nyt ei ollut naisväkeä matkassa, heillä on tapana muistuttaa kovaan ääneen aina kun tankki on alle puolessa, naurahtaa Juho 22 tunnin mittaisen rallireissun antia. 

Kahden osakilpailun jälkeen Peltonen – Tyllinen parivaljakko on Juniorien SM-sarjan sijalla 4 ja hinku mitaleille on kova. 

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa