Facebook Twitter Email Pinterest

Rallitie vie Emil Lindholmin seuraavaksi Roomaan

19.06.2020 / Emil Lindholm tiedotus / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen palaavat koronapandemian aiheuttaman tauon jälkeen tositoimiin 24.-26. heinäkuuta Italiassa ajettavassa EM-rallissa. Kaksikko osallistuu asfaltilla kilpailtavaan Rally di Roma Capitale -ralliin TGS Worldwiden Škodalla intialaisen MRF Tyresin testikuljettajina. 

Ennen koronapandemian alkua Emil Lindholmin ja Mikael Korhosen rallikalenteriin olisi kuulunut kaksi kevätkaudella ajettavaa intialaisen MRF Tyres -rengasyhtiön rahoittamaa EM-rallia, jotka pandemia siirsi myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. MRF:n testiohjelmaan kuulunut kolmas EM-osakilpailu Italian Roomassa säilyi alkuperäisellä kalenteripaikalla, ja nyt on myös vahvistettu, että ralli ajetaan alkuperäisen suunnitelman ja aikataulun mukaisesti. 

Rallin EM-sarjaan kuuluva Rally di Roma Capitale kilpaillaan kokonaisuudessaan asfalttialustalla. 

- Hienoa, että pääsen lähes viiden kuukauden tauon jälkeen takaisin ralliauton rattiin. Onhan se vähän erikoista aloittaa kesäkausi asfalttirallilla, mutta aika erikoinen tämä vuosi on kaiken kaikkiaan tähänkin asti ollut. 

Lindholm kertoo, että hän odottaa mielenkiinnolla, miten MRF:n rengas toimii kilpailuolosuhteissa. 

- Olen päässyt rengasta kerran jo ajamaan. Se oli lähtökohtiin nähden yllättävän hyvä. Rengasvalmistajan toisena testikuljettajana samoissa ralleissa ajaa Hyundain Craig Breen. On huippujuttu, että samalla renkaalla ajaa todella hyvä ammattilaiskuljettaja ja mittari, johon verrata omaa vauhtiani. Breen ajaa Hyundain R5-autoa, Lindholm kertoo. 

Italian pääkaupunki Rooman liepeillä ajettavaan ralliin Lindholm osallistuu ensimmäistä kertaa. Nuorella suomalaiskuljettajalla on kuitenkin Italian asfalttiteistä jo jonkin verran kokemusta. 

- Paikalliset kuljettajat menevät huikean kovaa. Olen kuitenkin hiljattain ajanut Italiassa pari asfalttirallia. Esimerkiksi pari vuotta sitten ajoin Italian kansalliseen mestaruussarjaan kuuluvan Rally Casentinon, jota käytetään Rooman EM-sarjan testikilpailuna. Minulla on siis jonkinlainen käsitys ajo-olosuhteista ja tulevien teiden profiilista, Lindholm muistuttaa. 

Vaikka Suomen MM-osakilpailu elokuulta peruuntui, elokuusta on tulossa Lindholmille ja Korhoselle kiireinen. Ohjelmassa on SM-rallia sekä kenties EM-rallista MM-ralliksi muuttuvia ralleja. 

- Jos MRF:n testiohjelmaan kuuluva EM-ralli muuttuu MM-ralliksi, ajan kyseiset rallit MRF:n kanssa sovitun ohjelman mukaisesti. Suomen MM-rallin peruuntuminen oli harmittava takaisku. Mikäli koronapandemia tästä ennusteiden mukaan hellittää niin ei syksyllä montaa viikonloppua vapaaksi jää. Ei se mitään. Tässä on lepäilty jo sen verran että intoa ajamiseen kyllä riittää.

Pitkän kevättauon aikana Lindholm keskittyi kauppakorkeakouluopintoihin sekä edusti Skoda Motorsportia kolmessa virtuaalisessa rallin MM-osakilpailussa. 

- Kandin paperit ovat jo hyväksytysti kirjoitettu ja opintopisteet täynnä, mutta muutama kurssi pitää vielä käydä. Virtuaalinen ralliautoilu oli mukava haaste vaikka se osoittautui yllättävän vaikeaksi. Ajoin noin neljää tuhatta rallifania vastaan, ja olin EK-ajoissa parhaimmillaan kahdenkymmenen nurkilla. Hyvin erilaista ajamista, mutta mielenkiintoinen kokemus kaiken kaikkiaan. Tarvitsisin paljon lisää treeniä, jotta voisin pärjätä virtuaalierikoiskokeilla alan harrastajia vastaan paremmin, Lindholm hymyilee. 

Rallin EM-sarjaan kuuluva Rally di Roma Capitale käynnistyy perjantaina 24. heinäkuuta kahdella yleisöerikoiskokeella. Ralli jatkuu lauantaina kuudella erikoiskokeella ja päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on kymmenen erikoiskoetta. Kilpailussa ajetaan kaikkiaan 18 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 206,00 km.


 

Teksti: Emil Lindholm tiedotus
Kuva: GRX

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa