Facebook Twitter Email Pinterest

Kokkolan Juhlarallin reitti tarjoaa perinteistä ja täysin uutta - 137 autokuntaa mukana

27.07.2020 / Patrick Rupponen

Tänä vuonna 400 vuotta täyttävä Kokkolan kaupunki isännöi tulevana lauantaina Historic Rally Trophy -sarjan kauden toista osakilpailua. Koronarajoitusten lieventämisen jälkeen ensimmäinen virallinen ralli houkutteli mukaan yhteensä 137 autokuntaa. 
 
Rallin kilpailukeskus, huoltoparkki ja muut keskeiset toiminnot on sijoitettu Kokkolan kaupungintalon alueelle. Lähtö- ja maalijuhlallisuuksia vietetään Kokkolan keskustorilla kaupungintalon edustalla. Lähtötapahtumat alkavat klo 11:01, josta ensimmäinen kilpailija suuntaa kohti kilpailun ensimmäistä erikoiskoetta. 
 
Rallin reitti on kokonaisuudessaan n. 250 kilometriä, joista erikoiskokeita on 64 kilometrin verran. Kilvanajo starttaa toden teolla heti, kun kisan ensimmäinen pikataival ajetaan Kokkolan Ouninpohjaksikin kutsutulla Klapurin erikoiskokeella, Kisan toinen erikoiskoe on Pietinkoski, joka koostuu kokonaan yksityisteistä. Pietinkosken erikoiskoe on myös täysin uusi, jota ei ole missään muodossa koskaan ajettu. 
 
Ennen kilpailun taukoa ajetaan vielä Vuolteen ja Ala-Viirteen erikoiskokeet. Tauon jälkeen luvassa on Klapurin, Vuolteen ja Ala-Virteen pikataipaleet toistamiseen ennen kilpailun maalijuhlallisuuksia, jotka alkavat klo 18:15 keskustorilla. 
 
Historic-luokan autojen lisäksi kilpailussa on mukana myös tasanopeusluokka sekä modernin ajan huippukalustoa. WRC2-luokasta tutulla R5-kalustolla kisassa ovat mukana mm. Ville Pynnönen, Aleksi Röyhkiö sekä Saudi-Arabian vieras Rakan Al-Rashed. WRC-luokan kuljettajista mukaan on ilmoittautunut myös Tommi Mäkisen kipparoiman Toyota Gazoo Racingin japanilaissuojatti Takamoto Katsuta. MM-rallihistoriaa tarjoaa Toni Gardemeister, joka hyppää vuosien tauon jälkeen Skoda Octavia WRC:n kabiiniin ja tarjoaa kilpailun VIP-kuljettajana yhteistyökumppaneille unohtumattoman rallikokemuksen ennen varsinaisia kilpailijoita. 
 
Kilpailun lippuja saa ostettua ennakkoon Ticketmasterin lippupalvelun kautta ja kilpailupäivänä käteisellä erikoiskokeiden varrelta. Lisäksi Kokkolan torilla myydään lippuja käteisellä tulevana keskiviikkona, perjantaina sekä kilpailupäivänä klo 10-14. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kuva: Markus Mäki/AKK

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa