Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaa nousi Liettuassa palkintopallille - "Tosi kovaa piti ajaa"

02.08.2020 / Jari Hotti / Asunmaa Racing tiedotus

Teemu Asunmaan pitkä kilpailutauko päättyi tänä viikonloppuna, kun alavutelainen osallistui Liettuassa ajettuun Samsonas Ralliin. Maalissa Asunmaan ja kartanlukija Topi Luhtisen sijoitus oli kolmas.

Kansainvälinen Samsonas Ralli ajettiin kaksipäiväisenä kilpailuna perjantaina ja lauantaina Liettuassa. 16 erikoiskokeen ja reilun 138 ek-kilometrin urakoinnin jälkeen TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla kilpaillut Teemu Asunmaa yhdessä lainakartturinsa Topi Luhtisen kanssa sijoittuivat yleiskilpailussa kolmanneksi. Samsonas Ralli oli Asunmaalle ensimmäinen kilpailu sitten helmikuisen Joensuun SM-rallin.

- Ihan tyytyväinen saa olla. Tässä kilpailussa ei ollut oikein voitettavaa, eikä hävittävää. Olisihan se toinen sija tietysti kelvannut, mutta eipä tämä vaikuta mihinkään. Hyvä kilpailu, hienosti järjestetty tapahtuma kaikin puolin ja yleisöä oli aivan älyttömän paljon. Kyllä tämä vetää vertoja monille isoimmillekin kilpailuille, Asunmaa kommentoi tuoreeltaan Samsonas Rallin päättymisen jälkeen.

Kilpailun voittoon ajoi Hyundain tehdaskalustolla kilpaillut Nikolay Gryazin, jonka voittomarginaali isäntämaan Vaidotas Zalaan nähden oli 35,7 sekuntia. Asunmaan mainitsema toinen sija meni Zalan, tämän kilpailun kaksinkertaisen voittajan, nimiin jännittävän sekuntitaistelun päätteeksi 4,5 sekunnin erolla.

- Ajo alkoi sujumaan lauantaina jo paremmin. En sitten tiedä oliko yritystä liikaa, mutta paljon tuli pieniä virheitä. Sellaisia sekunnin, kahden juttuja. Sitten taas välillä ajettiin tosi kovaa ja onnistuttiin todella hyvin, kilpailussa yhteensä neljä pohja-aikaa kellottanut Asunmaa kertasi kaksijakoista viikonloppuaan.

Perjantain jälkeen toisena olleen Zalan ja kolmatta sijaa hallussaan pitäneen Asunmaan välinen aikaero oli 6,2 sekuntia, joten lauantain erikoiskokeella Asunmaa oli kaksikosta nopeampi.

- Aloitus perjantaina oli aivan liian varovaista. Välillä satoi vettä ja välillä paistoi aurinko. Väärä rengasvalintakin tuli siinä tehtyä. Muutama risteys ajettiin suoraksi, niissä hävittiin yhteensä kahdeksan sekuntia. Kaksi viimeistä pätkää asfaltilla meni tosi hyvin, Asunmaa paketoi ensimmäisen ajopäivän tapahtumat.

Jatko-ohjelman osalta Asunmaa ei vielä osannut sanoa tässä vaiheessa mitään varmaa, ajatuksissa on parin viikon päästä Virossa ajettava Louna-Eesti Ralli. Syksyn päätavoite on ilman muuta Suomen mestaruuden uusiminen SM1-luokassa, jonka loppuratkaisut nähdään syyskuussa Kouvolassa ja Seinäjoella. Kahteen viimeiseen osakilpailuun Asunmaa ja Emil Lindholm lähtevät tasapisteissä.

- Lauantaina ajettiin paikoitellen sellaista vauhtia, että ei ole epäselvää etteikö SM-sarjassa voitosta sillä vauhdilla ajettaisi. Oikeasti tosi kovaa piti täällä ajaa, paikalliset kun menee todella kovaa, Asunmaa korosti.

Samsonas Rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Nikolay Gryazin (RUS) Hyundai i20 R5 1.11.21,2
2) Vaidotas Zala (LTU) Skoda Fabia R5 + 35,7
3) Teemu Asunmaa Skoda Fabia Rally2 Evo + 40,2
4) Dominykas Butvilas (LTU) Skoda Fabia R5 + 2.56,0
5) Vytautas Svedas (LTU) Mitsubishi Lancer Evo X + 7.47,8
6) Arto Soininen Ford Fiesta R5 + 7.57,6 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa