Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholmille harmittava keskeytys tekniseen vikaan johtoasemasta

10.08.2020 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen joutuivat keskeyttämään Italian sorarallimestaruussarjaan kuuluvan Citta di Arezzo – Valtiberina -rallin siirtymäosuudella tekniseen vikaan. Suomalaiskaksikko ajoi päivän kahdelle EK:lle pohja-ajat, mutta matka päättyi harmittavasti juuri ennen viimeistä erikoiskoetta. Rallin voittoon ajoi Italian Paolo Andreucci. 

Italialaisen HK Racingin Škoda Fabia R5:ta ajanut Emil Lindholm oli jo matkalla Italian sorarallimestaruussarjaan kuuluvan Citta di Arezzo –Valtiberina -rallin voittoon, kunnes tekninen vika pysäytti suomalaiskaksikon siirtymäosuudelle ennen rallin viimeistä erikoiskoetta. Lindholmin Škodan vauhti hyytyi ja moottori ei enää vastannut kaasuun. Ennen keskeytystä Lindholm oli ehtinyt ajaa päivän molemmille erikoiskokeille pohja-ajat, kasvattaen johtoaan jo 15,2 sekuntiin. 

Keskeytys luonnollisesti harmitti nuorta suomalaiskuljettajaa. Ykköstila olisi ollut myös intialaiselle MRF Tyres rengastehtaalle ensimmäinen Euroopassa. 

- Todellakin huonoa tuuria. Jotenkin tuntuu siltä, että nämä voitot kiertävät minua. Jos en itse tee virhettä, sitten tekniikka hajoaa. Emme tarkalleen tiedä, mitä tapahtui. Tiimi jäi tutkimaan asiaa. Ehkä saamme myöhemmin tietää vian alkuperän. 

- Automme kulki vain 15 km/h, alamäessä 20 km/h. Pääsimme viimeiseen huoltoon, mutta vikaa ei paikallistettu. Ajoimme huollosta noin 1,5 km, ja kun vauhtimme ei noussut yli 15 km/h, päätimme keskeyttää. Emme olisi ehtineet ajoissa EK:n lähtöön, saati sitten sen maaliin, Lindholm totesi pettyneenä rallin jälkeen. 

- Harmittaa etenkin MRF:n puolesta. Heidän ensimmäinen voittonsa Euroopassa jäi saavuttamatta. Renkaamme toimivat erinomaisen hyvin, kuten ne toimivat myös kaksi viikkoa sitten Roomassa. 

Lindholm ja Korhonen matkaavat Italian Firenzestä suoraa Latvian Riikaan, jossa tulevana viikonloppuna kilpaillaan rallin EM-pisteistä. Ensimmäistä kertaa Latviassa ajava Lindholm saa alleen Toni Gardemeisterin TGS Worldwiden -tiimistä tutun Škoda Fabia R5 Evon. 

- Latviassa sorateiden pinta on erilainen kun Italiassa. Tiedämme nyt, että kovalla sorapinnalla renkaamme toimii erinomaisesti. MRF sai Italiasta tärkeää dataa ja tietoa kilpailijoihin verrattuna. Tiet Latviassa ovat profiililtaan Suomen kaltaisia. Korkeuseroja tosin ei ole yhtä paljon. Uskon, että edessä on hyvä ja kiva ralli meille. 

- Vastus on kova, mutta kärkiviisikkoon tähtäämme. Meillä on MRF-tallin sisällä hyvä mittari (Craig Breen), johon voimme vauhtiamme verrata. Hyvillä fiiliksillä lähdemme kautta jatkamaan, Lindholm toteaa. 

Rallin EM-sarjan kauden toisessa osakilpailussa Liepaja-rallissa ajetaan 10 soraerikoiskoetta, joiden yhteispituus on 177,87 km. Rallin lähtöjärjestyksen määräävä aika-ajo ajetaan 14. elokuuta perjantaina klo 17:30 alkaen. Ralli käynnistyy lauantaina klo 11:55. Päivän ohjelmassa on neljä erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 90,21 km. Ralli jatkuu sunnuntaina klo 9:00 alkaen. Päätöspäivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 87,66 km. Voittajia odotetaan rallin maaliin sunnuntai-iltana klo 18:30.

Kuva: Acisport

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa