Facebook Twitter Email Pinterest

Pynnösellä tiedossa opettavainen reissu Latviassa

14.08.2020 / Jani Seppälä / Pynnönen Racing tiedotus

SM1-luokassa SM-sarjassa Skoda Fabia R5:lla kilpaileva pari Ville Pynnönen (JyvUA) – Kari Kallio (UuUA) suuntasivat monen muun tavoin viikonlopuksi kohti Latviaa. TGS Wolrldwiden huoltopilttuulla riittää vilskettä kun mukana EM-sarjan puolella mukana ovat Emil Lindholmin, Eerik Pietarisen sekä Mikko Heikkilän autokunnat. 

Pynnönen – Kallio kaksikko starttaa numerolla 46, sarjaan ilmoittautuneiden jälkeen. Kaikkiaan mukana on parisenkymmentä R5-luokan ajokkia, joka on suhteellisen iso lukema kun kilpailussa on mukana 47 autokuntaa. 

Ensi kertaa ulkomailla kilpaileva Pynnönen on vakuutunut siitä että edessä on opettavainen ja haastava kaksipäiväinen kilpailu lauantaina ja sunnuntaina. 

-Nuotituksen jälkeen havaintona todettakoon että täällä on tärkeää ymmärtää tiestön kovavauhtinen luonne. Paikoin mennään aivan hermoja raastavan kovaa ja hetkittäin sitten tosi pientä ja ahdasta, myös shikaaneilla on nopeita osuuksia hidastettu. 

- Ojia täällä ei ole näkynyt kuin ihan parissa paikassa, joten mielenkiinnolla odotamme mihin ajoura kisassa muodostuu, leikkauspaikat on kuitenkin hyödynnettävä. 

Tulostavoitteita ensimmäisessä ulkomaan kilpailussaan ja toista ralliaan verbaalisella nuotilla ajava autokunta ei kilpailuun ota, mutta nopeiden ja tarkkuutta vaativien hitaiden osuuksien sikermällä nuottiin ja ajamiseen on varmasti paljon oppia tarjolla. 

-Meidän numerolla varmasti tie on irtosorasta puhdistunut paljonkin, mutta puhdistuuko tarpeeksi ettei pölyä. Viikonlopuksi on luvassa hellelukemia joten hikoilua on varmasti tiedossa katsojillakin, joita varmasti on, joka ek:lla on sellaisia happipaikkojakin tarjolla joissa voi nähtävää olla. 

ERC-luokan kuljettajat ajavat perjantai-iltapäivänä shakedownilla niin sanotun aika-ajon, jonka perusteella 15 nopeinta saa valita lähtöpaikkansa kilpailuun. Latvialaisella irtosoralla ensimmäiseksi autoksi ei varmasti ole tunkua. Illemmalla myös Pynnösen autokunta käy shakedownilla ajamassa ranteet herkäksi kilpailua varten. 

Tuloksia voi seurata osoitteesta https://www.fiaerc.com/live-timing/

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 67 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 55 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Jari Huttunen / Antti Haapala 50 pistettä KiuUA (R5)
4. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 47 pistettä SAU (Rally2)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 33 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa