Facebook Twitter Email Pinterest

Asunmaan kausi jatkuu Virossa ajettavalla kovatasoisella Louna-Eesti Rallilla

21.08.2020 / Jari Hotti / Asunmaa Racing tiedotus

Teemu Asunmaan kilpailukausi jatkuu tänä viikonloppuna Virossa, missä ajetaan kovatasoinen Louna-Eesti Ralli sunnuntaina.

Pari viikkoa sitten Samsonas Rallissa Liettuassa yleiskilpailun kolmanneksi ajanut Teemu Asunmaa jatkaa kilpailukauttaan sunnuntaina, kun Virossa ajetaan kovatasoinen Louna-Eesti Ralli. Kyseessä on todellakin kovatasoinen mittelö, sillä mukana on muun muassa Viron MM-ralliin valmistautuvat MM-sarjan tähtikuljettajat maailmanmestareiden Ott Tänakin ja Sebastien Ogierin johdolla, Esapekka Lappi ja Kalle Rovanperä, sekä 13 kappaletta R5-luokan autoja.

- Kyseessä on vähän niin kuin mini MM-ralli, Asunmaa naurahtaa katsoessaan Louna-Eesti Rallin osallistujalistaa.

Pari viikkoa sitten Asunmaa yhdessä "lainakartturinsa" Topi Luhtisen kanssa osallistui Liettuassa ajettuun Samsonas Ralliin, katkaisten samalla pitkän, lähes puoleen vuoteen venyneen kilpailutaukonsa. Luhtinen lukee nuotteja myös Virossa sunnuntaina ajettavassa kilpailussa. Sanomattakin on selvää, että kaikki tekeminen Asunmaan tiimissä tässä kohtaa tähtää rallin SM-sarjan syyskauteen ja kahteen viimeiseen osakilpailuun, joista ensimmäinen ajetaan Kouvolassa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

- Lähdetään kurvailemaan Kouvolan SM-rallia silmällä pitäen. Mietittiin, että ajetaanko testit ja 100 kilometriä yhtä samaa tietä, vai lähdetäänkö Viroon. Päädyttiin sitten Viroon, TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla kilpaileva Asunmaa taustoittaa.

Virossa Asunmaa saa R5-autojen puolella vastaansa sellaisia kuljettajia kuten Teemu Suninen, Jari Huttunen, Eerik Pietarinen ja Samsonas Rallin voittaja Nikolay Gryazin.

- Ei oteta mitään menestyspaineita. Muutamia asioita on mitä halutaan kokeilla kilpailun aikana. Ei mitään isoja juttuja kuitenkaan. Tarkoituksena on, että saataisiin vauhti pidettyä samalla tasolla mitä oli Liettuassa, tai vähän sitä lisättyäkin, niin se olisi tietysti hyvä, Asunmaa kuvailee.

Louna-Eesti Rallin järjestelyissä koronapandemia on huomioitu äärimmäisen tarkasti ja muun muassa lauantain yleisöerikoiskokeet on peruttu. Myös Asunmaan tiimissä tilanteeseen suhtaudutaan äärimmäisen vakavasti, suojautumalla asian mukaisesti kilpailupaikalla ja toimien koko ajan erityistä varovaisuutta noudattaen, vaikka Virossa koronatilanne hyvä onkin.

Lauantain peruutusten jälkeen sunnuntaille jäi vielä urakoitavaa kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan 101,5 kilometriä. Kilpailun keskuspaikka sijaitsee Võrun kaupungissa. Asunmaa ei aiemmin urallaan ole Virossa kilpaillut.

- Mitä katsoin vanhoja videoita, niin näyttäisi olevan kovavauhtisia teitä, missä on ylityksiä ja hyppyjä. Uskoisin, että enemmän Kouvolan tyyppistä tiestöä kuin mitä oli Liettuassa. Tässä kohtaa kilpaileminen on parempi vaihtoehto kuin testit, kun on kuitenkin ollut taukoa kilpailuista sen verran paljon. Nyt kilpailu palvelee ehdottomasti paremmin. Saadaan pätkästartteja ja päästään tekemään nuotitusta, Asunmaa korostaa.

Kilpailu Virossa käynnistyy sunnuntai-aamuna kello 9.01 ja maaliin saavutaan saman päivän alkuillasta.

Louna-Eesti Ralli 2020 aikataulu

Sunnuntai 23.8.

09.01 - EK4 (10,56 km)
09.45 - EK5 (10,47 km)
11.44 - EK6 (10,56 km)
12.28 - EK7 (10,47 km)
14.44 - EK8 (14,56 km)
15.36 - EK9 (15,16 km)
17.39 - EK10 (14,56 km)
18.31 - EK11 (15,16 km)

Erikoiskokeiden numerointi johtuu lauantain perutuista erikoiskokeista 

Asunmaa Racing verkossa

facebook.com/AsunmaaRacing
twitter.com/asunmaateemu
instagram.com/asunmaaracing 

Kuva: Arturs Igavens 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa