Facebook Twitter Email Pinterest

Pajarilla kaksijakoinen debyytti Viron maaperällä

24.08.2020 / Jani Seppälä / Sami Pajarin tiedotus

Sami Pajari – Marko Salminen kaksikko ajoi sunnuntaina Virossa Lõuna-Eesti rallin, jossa tarkoituksena oli hakea ensikosketus virolaiseen tiestöön sekä tuntumaa vajaan kahden viikon kuluttua ajettavaan Viron MM-ralliin, jossa kaksikko on mukana JWRC-luokassa. 

Võrun kaupunki toimi rallin keskuspaikkana ja kaikkiaan rallissa ajettiin sunnuntaina 8 erikoiskoetta joilla oli mittaa hieman yli 100 kilometriä. Reitti lyheni hieman alkuperäisestä, sillä järjestäjät olivat peruneet lauantaille kaavaillut kolme erikoiskoetta, joista kaksi olisi ajettu yleisöerikoiskokeina. . 

Nuotituksen jälkeen lauantaina Pajari arveli tiestön olevan lähempänä suomalaista kuin muutaman viikon takaisessa rallissa Liettuassa, sillä erotuksella, että tien pinta on hieman pehmeämpää kuin kotimaassa. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sade kasteli tiestöä ja sitoi näin pölyä, joka oli varmasti kuljettajien ja katsojien kannalta mieluisa asia.

Avaus-ek:lla syntyi EMV3-luokan toiseksi nopein aika, kun isäntämaan Robert Virves ajoi pohjat, mutta jo seuraavalla Pajari kuittasi takaisin. Ensimmäiseen huoltoon saavuttiin Virvesin johtaessa 2,2 sekunnilla, muiden ollessa jo selkeästi perässä.

Kolmannella erikoiskokeella ilmaantunut sähkövika otti roolin kilpailun sujumisessa.

- Aivan pätkän alussa iski sähkövika, jota pysähdyttiin tutkimaan kahdesti. Vian korjaamiseen eväät erikoiskokeella olivat kuitenkin vähissä, seuraava erikoiskoe ajettiin sitten ilman turbon paukkuja pintakaasulla ja päästiin näin huoltoon. Jäätiin kaikkiaan yli 7,5 minuuttia. Kiire meinasi tulla siirtymällä kun ei auto kulkenut juuri kuuttakymppiä kovempaa.  - Huollossa oltiin kuitenkin nopeasti jyvällä missä vika on ja se saatiin kuntoon, kertoi Pajari kilpailun jälkeen.

Aikaeron revettyä suureksi, ei loppukisalle ollut enää muuta tavoitetta kuin varmistua auton oikeista säädöistä tulevaan MM-ralliin. Pari seuraavaa erikoiskoetta menivät hieman tunnustellen toiseksi nopeinta vauhtia ennen kisan viimeistä huoltoa. 

Huollon jälkeen edessä olivat kisan kaksi viimeistä erikoiskoetta jäljellä, joilla suomalaiskaksikko lennätti jälleen Ford Fiesta R2T19-ajokin pohja-aikoihin.

Lopputuloksissa Pajari ajoi lopulta neljänneksi ja eroa kärkimies Virvesiin oli lopulta 7 minuuttia 43 sekuntia.

- Auton säätöihin olen tyytyväinen, hieman harmittaa ettei päästy Virveksen kanssa ajamaan kilpaa loppuun asti. Pienestä tekniikkahäiriöstä huolimatta saatiin kokeiltua asioita joita ennalta oli suunniteltukin, joten ihan luottavaisena 1,5 viikon päästä palataan Viroon. 

JWRC-kausi alkoi helmikuussa Ruotsista ja seuraava osakilpailu on monien vaiheiden jälkeen Virossa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettava Rally Estonia. Ruotsin MM-rallin jälkeen Pajari – Salminen kaksikko on sarjapisteissä neljäntenä. 

Tulokset Lõuna-Eesti ralli: 

https://www.ewrc-results.com/final/61498-redgrey-louna-eesti-ralli-2020/ 

 

Sami Pajari somessa: 

FACEBOOK:https://www.facebook.com/samipajariofficial/

INSTAGRAM:https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 

TWITTER:https://twitter.com/samipajari 

Kuva: Janis Asaris

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa