Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo harjoitteli voittoon Karkkilassa

30.08.2020 / Marko Mäkinen

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo valmistautui viikon kuluttua ajettavaan ralli SM-sarjan kesän avausosakilpailuun voitokkaasti Karkkilassa. Ilman ennakkotutustumista reitillä Škoda Fabia R5:lla ajanut Salo oli kartanlukijansa Jorma Nyholmin kanssa rallissa ylivoimainen.
 
Karkkilalainen kellotti kilpailun jokaiselle kuudelle erikoiskokeelle pohja-ajan, voittaen nuottiluokan nopeimman Arto Juolahden 53,1 sekunnilla.
 
- Olihan se outoa ajaa ilman nuotteja, mutta hyvä kokeilu. Käyn maanantaina vielä ajamassa yhden testin niin eiköhän me Kouvolaan olla iskussa sen jälkeen, Salo totesi maalissa.
 
Päivän erikoisuus nähtiin erikoiskokeilla kaksi ja kolme. Kysymyksessä oli kaksi erilaista tietä, joiden pituus oli sama 5,1 km. Salo kellotti molemmille erikoiskokeille täsmälleen saman pohja-ajan 2:19,4.
 
- Ei onnistuisi, jos oikeasti yrittäisi samaa aikaa, Salo hymyili.
 
- Aika nopeita teitä täällä tänään oli. Harmi, että SM-tason kaverit kilpailivat elokuussa ulkomailla eikä kotimaan kisoissa. Mutta pitkän ajotauon jälkeen oli kiva ajaa rallia taas. Uskon, että tämä kokemus auttaa ensi viikonloppuna ralli SM-osakilpailuun valmistautumisessa.
 
Ralli SM-sarja jatkuu koronapandemian aikaan saaman tauon jälkeen kuuden kuukauden tauon jälkeen tulevana viikonloppuna Kouvolassa. Sarjasta on ajamatta kaksi osakilpailua.
 
- Kouvolan alueella meitä odottaa haastavat ja vauhdikkaat tiet: on korkeuseroja ja nopeutta. Kyllä kaikkeni yritän hyvän tuloksen eteen. En ajattele enää sarjaa kokonaisuutena. Kokeillaan ajaa niin kovaa kuin päästään ja tehdä ehjä suoritus, ja katsoa sen jälkeen, että mihin se riittää. Uskon, että olemme viikon kuluttua hyvässä lyönnissä, Salo lupaa.
 
Kesän ensimmäinen ja kauden toiseksi viimeinen ralli SM-osakilpailu O.K. Auto-ralli käynnistyy lauantaina 5. syyskuuta Kouvolassa klo 10:01 alkaen. Päivän ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 106,36 km. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin maaliin Sokos Hotelli Vaakuna Kouvolaan noin klo 17:30 alkaen.
 
Tuloksia: Kaloppi-ralli, Karkkila:
1. Juha Salo – Jorma Nyholm Škoda Fabia R5 16:02,6
2. Arto Juolahti – Jani Kovanen Mitsubishi Lancer Evo + 53,1
3. Kim Niemi – Timo Pitkonen Mitsubishi Lancer Evo + 1:00,9
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa