Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonalle rallin SM-kultaa murskapistein - ”Tätä ollaan jahdattu ja vihdoin se sieltä tuli”

05.09.2020 / Anu Haapalainen / Lauri Joonan tiedotus

Sastamalasta kotoisin oleva Lauri Joona tulee muistamaan lauantain 5. syyskuuta 2020 koko ikänsä. Tuolloin sateisessa Kouvolassa ajetun Ralli SM -sarjan neljännen osakilpailun, SM O.K. Auto -rallin, luokkavoitto sinetöi 23-vuotiaan kuljettajalle uran ensimmäisen rallin suomenmestaruuden.

Ja millä tavalla tuo mestaruus tulikaan! Lauri Joonan tuloslistasta löytyy tältä kaudelta kolme osakilpailuvoittoa ja yksi kakkostila. Tällä suorituksella on SM-pisteitä karttunut niin paljon, että suomenmestaruus varmistui jo ennen kauden päätösosakilpailua.

- Aivan mahtava fiilis! Ei tätä vielä oikein sisäistä, kun ollaan ihan varustauduttu kilpailemaan vielä Pohjanmaalla siitä mestaruudesta. Tätä ollaan jahdattu ja vihdoin se sieltä tuli, kertoi häkeltynyt ja onnellinen Joona maalissa.

Ralli SM -sarjan etuvetoautojen SM3-luokka on jo vuosien ajan ollut tasainen ja laadukas, eikä tämä vuosi tee siinä poikkeusta. Vaikka pisteiden valossa Joona on ollut ylitse muiden, on kaikissa osakilpailuissa nähty tiukkoja sekuntikamppailuita ja vahvaa vääntöä SM-pisteistä.

- Kouvolan kisassa on tavoitteena ajaa maaliin ja sijoittua kolmen nippuun. Siihen ollaan tyytyväisiä. Totta kai voittoa tavoitellaan, mutta jos se vaatii sitä viimeistä puristusta, ei sitä lähdetä riskillä hakemaan, kertoi Joona ennen kisaa.

Kouvolan seudulla ajettu SM O.K. Auto-ralli oli kauden neljäs SM-osakilpailu, ja ensimmäinen yli puolen vuoden kisatauon jälkeen. ”Kovahermoiseksi Sastamalan viilipytyksi” kutsuttu Lauri Joona kävi Aleksi Röyhkiön kanssa sekuntikamppailua aina rallin alkumetreistä lähtien. Röyhkiön kisa päättyi harmittavasti kisan viimeisellä erikoiskokeella keskeytykseen. Näin Ford Motorcraft Rally Teamissa ajava Joona ja kartturi Markus Määttänen kuittasivat kisasta täydet pisteet, ja se riitti Joonalle mestaruuteen.

- Ajettiin kovaa kilpailua Aleksin kanssa ja se kääntyi lopulta meidän hyödyksi, Aleksin virheen takia. Tänään kaikki sujui hyvin, ja auto toimi moitteettomasti.

- Iso kiitos tiimille, tukijoille ja kaikille kannustajille, kiitteli Joona kisan jälkeen.

Kausi 2020 on Lauri Joonan kolmas Ralli SM -sarjassa. Viime kaudella kaulaan pujotettiin hopeamitali, ja nyt se kirkastettu kultaiseksi. Vaikka mestaruus on jo plakkarissa, ei kauden päätökseen, Seinäjoella ajettavaan Pohjanmaa SM-Ralliin, lähdetä ”vaan ajelemaan terveisiä”.

- Meikäläinen kuittasi kuljettajien mestaruuden, mutta karttureiden SM-mitaleiden kohtalo ei ole vielä ratkennut. Markuksella jäi kauden avaus väliin, mutta siitä huolimatta hän on tällä hetkellä pistejohdossa. Pitää siis päästää kauden päätöksessä sen verran kovaa, että kabiinin toisellekin penkille saadaan mestaruus!

Seuraava, kauden päättävä Pohjanmaa SM-Ralli ajetaan syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

SM O.K. Auto -rallin tulokset: https://www.rallism.fi/files/upload_pdf/1612874/Tulokset%20okautoralli%202020pdf.pdf

Sarjapisteet 6/7 ajetun osakilpailun jälkeen: https://www.rallism.fi/files/upload_pdf/1612953/RalliSM_Pisteet_4_5_Kouvola.pdf 

Kuva: Taneli Niinimäki 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa