Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko taisteli Kouvolassa rengasrikon jälkeen kolmanneksi - ”Mahtavaa päästä taas kilpailemaan”

08.09.2020 / Riku Tahkon tiedotus / Joni Pakarinen

Lauantaina ajettu Kouvolan SM-ralli oli samalla kauden toiseksi viimeinen Ralli SM -osakilpailu. Ensimmäisellä erikoiskokeella rengasrikon kärsinyt Riku Tahko pystyi nousemaan SM2-luokan kolmanneksi.

Maaliskuun jälkeen pakotetulle tauolle jäänyt Ralli SM -sarja jatkui lauantaina Kouvolassa. SM2-luokan pisteissä neljäntenä ollut Tahko lähti jahtaamaan voittoa hyvin valmistautuneena. Ensimmäinen, noin 10 kilometrin erikoiskoe toi kuitenkin tummia pilviä Tahkon taivaalle. 

- 3 kilometriä lähdöstä kivi oli pyörähtänyt ajolinjalle ja rengas tyhjeni välittömästi. Loput 7 kilometriä ajoimme pelkällä vanteella ja menetimme 56 sekuntia. Autossa oli erikoiskokeella ja sen jälkeen melko apeat fiilikset, ja mietittiin tiukasti miten tuollainen kivi voi ajolinjalle pyörähtää, mutta edellä ajaneet kuljettajat vahvistivat nähneensä saman kiven ja pystyivät sen myös väistämään. Virhe oli siis oma, kertasi Riku Tahko avauserikoiskokeen tapahtumia.

Luokan hännille pudonnut Tahko ei kuitenkaan luovuttanut vaan lähti ajamaan erikoiskoe erikoiskokeelta kärkeä kiinni. Jo toisella erikoiskokeella Tahko oli toinen, vain kaksi sekuntia kärjestä. Sijoituskin parani saman tien kahdella pykälällä. Tykkimäessä ajetulla neljännellä erikoiskokeella Tahko onnistui ajamaan pohjat ja nousemaan jo viidenneksi. 

Tasaisesti kärjen tuntumaan erikoiskoeajoissa ajanut Tahko pystyi toistamaan pohja-ajan kisan päättäneellä erikoiskokeella ja lopputuloksissa Tahko löytyi kolmannelta sijalta.

- Harmittaa tietysti rengasrikko, mutta sen jälkeen pystyimme erikoiskoe erikoiskokeelta kipuamaan kohti palkintokoroketta. Mahtavaa oli taas päästä kilpailemaan pitkän tauon jälkeen. Kakkospätkästä sain hyvän fiiliksen päälle, kun onnistuin hyökkäämään pitkälläkin pätkällä ihan kärjen tahtiin.

- Meillä oli todella hyvä valmistautuminen kilpailuun testien ja Lammin testikilpailun puitteissa. Kouvolassa tiet olivat nopeita, mutta teknisesti nopeat, joten Mini Rally2kit -autolle tiet sopivat todella hyvin ja auto toimi muutenkin hienosti.

Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan syyskuun viimeisenä viikonloppuna Seinäjoella. Kouvolan jälkeen Riku Tahko on edelleen SM2-luokan neljäs. Edessä ovat sarjaa johtava Ville Hautamäki, Kouvolassa voittanut Jaro Kinnunen, sekä tasaisen kauden ajanut Jussi Lindberg. Pistetilanne on tasainen, sillä kärkeen Tahkolla on matkaa 11 pistettä. 

- Valitettavasti mestaruus ei ole omissa käsissä, mutta Pohjanmaalle lähdetään täysillä taistelemaan voitosta.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa