Facebook Twitter Email Pinterest

Pensas ”ryömi” lähemmäksi mitalikamppailua

08.09.2020 / JiiVee Korpela

Jere Pensas kuljetti Renault Meganen Kouvolan SM-rallissa luokkansa neljänneksi. Sijoitus ei ollut aivan sitä mitä Pensas ja kartturi Jouni Saarijärvi tavoittelivat kauden toiseksi viimeisestä SM-rallista, mutta SM4 -luokan tiukassa pistejahdissa ero mitaliryhmään kaventui.

- Ei lähtenyt ralli matkaan niin hyvin kuin odotimme. Rallin alkupuolella tie oli sateen jäljiltä melko liukas. Tuli liukkaalla otettua ehkä vähän liian varovasti ja se näkyi heti tuloksissa. Parin pätkän jälkeen olimme mielestämme hyvässä vauhdissa. Muutama kaveri meni edellä kuitenkin niin kovaa, että niiden kyytiin ei ollut asiaa, Pensas avasi.

Neljännellä erikoiskokeella Pensas napautti toiseksi nopeimman ajan, mutta se ei vielä nostanut sijoitusta viidenneltä sijalta.

- Pätkä oli lyhyt yleisöerikoiskoe, joka vaati tarkkaa ajoa. Ajo osui hyvin, mutta ei sillä pätkällä päässyt tekemään mitään isompia eroja. Ratkaisuja piti hakea kolmelta viimeiseltä erikoiskokeelta.

Viidennellä erikoiskokeella Pensas nosti sijoituksensa neljänneksi ja se paikka kesti seitsemän kiirustaipaleen rallin maaliin saakka.

- Kyllä me kaikki vedettiin, mitä vehkeistä irtosi. Kärkikolmikko meni kuitenkin menojaan. Nelossija oli se mihin pystyimme. Sen verran pisteet menivät nyt kuitenkin ristiin, että nousimme lähemmäksi mitalikamppailua. Paljon jää sen varaan ketkä vievät Pohjanmaa Rallissa kärkipaikat, Pensas laski.

- Omalta osalta Pohjanmaan valmistelut aloitetaan tulevana viikonloppuna seurakilpailussa. Sen jälkeen auto huolletaan perusteellisesti, ettei kauden päätöskisa kuivu mihinkään olemattomaan euron vikaan. 

Rallin SM-sarjan loppuratkaisut kurvaillaan Seinäjoelta starttaavassa Pohjanmaa Rallissa kuluvan syyskuun 25.- 26. päivinä.

SM4 -luokan pistetilanne ennen Pohjanmaa Rallia: 1) Sami Korvola 74 pistettä 2) Toni Herranen 53 p. 3) Miko Kiminki 48 p. 4) Jere Pensas 46 p.

Kuva Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa