Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Heikkilälle arvokasta oppia liukkaissa olosuhteissa ajamisesta

14.09.2020 / Jari Hotti / Mikko Heikkilä Racingin tiedotus

ASV:n tukema Mikko Heikkilä yhdessä lainakartanlukija Antti Linnakedon kanssa voittivat lauantaina Liedon ympäristössä ajetun Länsirannikon Rallin yleiskilpailun.

Länsirannikon Rallissa ajettiin lauantaina neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 31 kilometriä. Mikko Heikkilä ja kartanlukija Antti Linnaketo olivat yleiskilpailun nopeimpia kaikilla neljällä erikoiskokeella ja maalissa voittomarginaaliksi kirjattiin 40,8 sekuntia toiseksi ajaneeseen Jukka Ketomäkeen nähden.

- Oli tosi hauska päivä, vaikka keli oli todella haastava, kun sade vain paheni kilpailun aikana. Olosuhteet eivät olleet ihan samanlaiset kuin Kouvolan SM-rallissa viikkoa aiemmin, missä sielläkin vettä satoi, mutta ei niin paljon kuin nyt. Ja tässä kilpailussa kun ilman nuottia ajaneet, sekä kaksivetoiset menivät edellä, niin linjat ja urat eivät olleet ihan sellaiset missä meidän auto parhaiten kulkee, Heikkilä kommentoi kilpailun jälkeen.

Heikkilä on viime aikoina päässyt kilpailemaan varsin ahkeraan ja nurmijärveläinen naurahtikin Länsirannikon Rallin jälkeen, joka oli Heikkilälle neljäs kilpailu reilun kuukauden sisään, että nyt on ajettu enemmän rallia kuukauteen, kuin normaalisti on ajettu koko kaudella yhteensä. Vastus Länsirannikon Rallissa huomioiden, Heikkilä starttasi kilpailuun suuren suurena ennakkosuosikkina, mutta ainakaan alkuvaiheessa ei mistään varmistelusta ollut kyse.

- Ykkösellä oli tarkoitus lähteä menemään aika reippaasti. Mutta sitten aika nopeasti, olikohan toinen vai kolmas mutka, kun lähti oikein kunnon luisuun, niin ajattelin ettei ehkä kannata alkaa "urheilemaan" liikaa, oli se sen verran liukasta kuitenkin, Heikkilä naurahti.

Ja juuri se teiden liukkaus vesisateessa ja urissa ajettaessa oli se tärkein anti, mitä Heikkilä mukaansa tästä kilpailusta jatkoa ajatellen otti.

- Sai olla jarrutuspaikkojen ja kaiken muun kanssa tarkkana, välillä auto sinkosi vähän minne sattuu. Hyvä oli päästä tuollaisessa kelissä ajamista harjoittelemaan, noin liukasta ei ole minun kohdallani ollut koskaan aiemmin. En toki toivo, että Seinäjoella sataisi, mutta jos sataa, niin onpahan ainakin harjoiteltu niihin olosuhteisiin, Heikkilä korosti.

Rallin SM-sarjan kauden viides ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan Seinäjoella 25.-26. syyskuuta. Heikkilä taistelee kauden "finaalissa" tiukasti SM1-luokan pronssimitalista, mutta ei Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla, vaan edessä on paluu Skoda Fabian menestysauton siihen edelliseen versioon.

- Seinäjoella kun hypätään taas vanhempaan Skodaan, eli Evolla ei enää tänä vuonna ajeta, niin haluaisin käydä ennen kilpailua taas totuttautumassa ja katsomassa millaiset ne erot on näiden autojen välillä. Toivottavasti ainakin päivä päästäisiin ajamaan testiä ennen Seinäjokea, TGS Worldwide -tiimin kalustolla kilpaileva Heikkilä toivoi.

Jos olivat yleiskilpailun voittaneet Heikkilä ja Linnaketo näkyvästi esillä Länsirannikon Rallissa kilpailumenestyksensä puolesta, niin samaa voidaan sanoa myös Heikkilää tukevasta ASV:stä, jonka työntekijät näkyivät ja kuuluivat erikoiskokeilla kannustamassa suojattiaan.

- ASV kun on Paimiosta, niin he ehdotti, että lähdettäisiin ajamaan tämä kilpailu ja ASV oli myös liikkeellä isolla porukalla katsomassa ja fanittamassa. Oikein mukavaa, että oli taas porukkaa meitä seuraamassa. Se on hienoa, että he sen lisäksi, että ovat meitä tukemassa, ovat myös innokkaita seuraamaan fyysisesti paikan päällä kilpailua, Heikkilä kehui.

Länsirannikon Ralli 2020 yleiskilpailun lopputulokset

1) Mikko Heikkilä (Skoda Fabia Rally2 Evo) 17.59,3
2) Jukka Ketomäki (Mitsubishi Lancer Evo VIII) + 40,8
3) Samuli Nevä (Toyota Corolla GT) + 1.00,3
4) Mikko Haataja (Skoda Fabia R5) + 1.02,2
5) Kari Hämäläinen (Volkswagen Polo GTI R5) + 1.04,5
6) Tomi Rönnemaa (Skoda Fabia R5) + 1.18,6 

Kuva: Jari Nurminen / RPF

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa