Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Luhtaniemi mukana SM Pohjanmaa Rallissa

16.09.2020 / Anu Haapalainen / Jani Luhtaniemen tiedotus

Tuusulalaisen rallikuljettaja Jani Luhtaniemen seitsemän kuukauden kisatauko on pian ohi. Seuraava startti on syyskuun viimeisenä viikonloppuna Seinäjoella, missä ajetaan kauden päättävä SM-osakilpailu, SM Pohjanmaa Ralli.

Ralli SM -sarjan päätösosakilpailun, SM Pohjanmaa Rallin, ilmoittautumisaika päättyi maanantaina. Toisin kuin edellisessä osakilpailussa, SM3-luokan osallistujalistasta löytyy tällä kertaa myös Jani Luhtaniemen nimi.

- Tarkasteltiin budjettia ja päätettiin, että jätetään Kouvola väliin. Laitetaan kaikki panokset kauden päätökseen Pohjanmaalla ja siellä jaettaviin puolitoistakertaisiin pisteisiin, kertoo Luhtaniemi.

SM-sarjan talvikausi on ollut Ford Motorcraft Rally Teamissa kilpailevalle Luhtaniemelle ja kartturi Juha-Pekka Jauhiaiselle kaksijakoinen. Kaksi ensimmäistä osakilpailua sujui hienosti ja tulipa Mikkelistä uran ensimmäinen palkintokorokesijoituskin. Harmittavasti talvikauden kolmannessa kisassa Joensuussa tulos ei ollut ihan toivotun kaltainen.

Ennen Seinäjoella ajettavaa kauden päätöstä Luhtaniemi on SM-pisteissä kuudentena. Koronan aiheuttamien kalenterimuutosten myötä sarjan pistelaskua muutettiin niin, että lopullisiin SM-pisteisiin lasketaan neljän osakilpailun pisteet.

- Lähdetään hakemaan Pohjanmaalta ehjää suoritusta ja mahdollisimman isoa pistepottia. Lauri Joona on jo kirkkaimman SM-mitalin varmistanut, mutta himmeämpien mitalien kohtalo on vielä avoin. Mitalinkiilto on silmissä, mutta maltti mielessä, naurahtaa Luhtaniemi. 

SM Pohjanmaa Ralli ajetaan perjantaina ja lauantaina 25.-26. syyskuuta Seinäjoen ja lähikuntien alueella. Kilpailussa ajetaan 9 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 104 km. 

Kuva: Rallyphotos Finland

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa