Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Luhtaniemi mukana SM Pohjanmaa Rallissa

16.09.2020 / Anu Haapalainen / Jani Luhtaniemen tiedotus

Tuusulalaisen rallikuljettaja Jani Luhtaniemen seitsemän kuukauden kisatauko on pian ohi. Seuraava startti on syyskuun viimeisenä viikonloppuna Seinäjoella, missä ajetaan kauden päättävä SM-osakilpailu, SM Pohjanmaa Ralli.

Ralli SM -sarjan päätösosakilpailun, SM Pohjanmaa Rallin, ilmoittautumisaika päättyi maanantaina. Toisin kuin edellisessä osakilpailussa, SM3-luokan osallistujalistasta löytyy tällä kertaa myös Jani Luhtaniemen nimi.

- Tarkasteltiin budjettia ja päätettiin, että jätetään Kouvola väliin. Laitetaan kaikki panokset kauden päätökseen Pohjanmaalla ja siellä jaettaviin puolitoistakertaisiin pisteisiin, kertoo Luhtaniemi.

SM-sarjan talvikausi on ollut Ford Motorcraft Rally Teamissa kilpailevalle Luhtaniemelle ja kartturi Juha-Pekka Jauhiaiselle kaksijakoinen. Kaksi ensimmäistä osakilpailua sujui hienosti ja tulipa Mikkelistä uran ensimmäinen palkintokorokesijoituskin. Harmittavasti talvikauden kolmannessa kisassa Joensuussa tulos ei ollut ihan toivotun kaltainen.

Ennen Seinäjoella ajettavaa kauden päätöstä Luhtaniemi on SM-pisteissä kuudentena. Koronan aiheuttamien kalenterimuutosten myötä sarjan pistelaskua muutettiin niin, että lopullisiin SM-pisteisiin lasketaan neljän osakilpailun pisteet.

- Lähdetään hakemaan Pohjanmaalta ehjää suoritusta ja mahdollisimman isoa pistepottia. Lauri Joona on jo kirkkaimman SM-mitalin varmistanut, mutta himmeämpien mitalien kohtalo on vielä avoin. Mitalinkiilto on silmissä, mutta maltti mielessä, naurahtaa Luhtaniemi. 

SM Pohjanmaa Ralli ajetaan perjantaina ja lauantaina 25.-26. syyskuuta Seinäjoen ja lähikuntien alueella. Kilpailussa ajetaan 9 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 104 km. 

Kuva: Rallyphotos Finland

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa