Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo: ”Pronssista taistellaan loppuun asti”

22.09.2020 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan kauden finaaliosakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna kaksipäiväisenä tapahtumana Seinäjoella ja sen ympäristökuntien alueilla. Kymmenen pisteen takaa-ajomatkalta SM1-luokan pronssimitalijahtiin starttaava Škoda-kaksikko Juha Salo ja Mikko Markkula on asettanut tavoitteekseen kilpailla mitalista loppuun asti.
 
Kauden viimeisestä osakilpailusta jaetaan puolitoistakertaiset pisteet, joten takaa-ajon onnistumiseen on kaikki mahdollisuudet.
 
- Meillä oli hyvät viimeistelytestit viime sunnuntaina, joten kaikki on valmista tulevaan. Viikolla ajan vielä pimeässä jonkin verran, jotta silmä tottuu lisävaloilla ajamiseen.
 
- Maksimaaliseen huippusuoritukseen tähdätään ja pronssista taistellaan. Mitalin voittaminen ei ole täysin omissa käsissä, mutta sen edestä taistellaan loppuun asti, Salo lupaa.
 
Salo ja Markkula starttaavat rallireitille lähtönumerolla 6.
 
- Se on hyvä paikka ajaa, kun tien pinnassa on jo muutamat jäljet. Auto on hyvässä iskussa ja renkaat kohdillaan. Eka ilta ajetaan pimeässä, mutta se on kaikille sama juttu. Vedetään se mikä osataan ja otetaan hyvä tulos. Risteysajo ratkaisee paljon, joten jarrumerkit on oltava kohdallaan, Salo muistuttaa.
 
Salolla on hyviä ja huonoja muistoja Etelä-Pohjanmaalta. Yksi huono muisto on kesäkuulta 2011, kun Salon ajama Mitsubishi tuhoutui rallin kolmannen EK:n maalissa tulipalossa käyttökelvottomaksi.
 
- Vuosien mittaan Etelä-Pohjanmaalta on kertynyt enemmän hyviä kuin huonoja suorituksia. Esimerkiksi viime vuonna olimme Pohjanmaa-rallissa hyvässä vauhdissa. Yritetään kokeilla mennä niin kovaa kuin osataan. Sarjan edellisessä kisassa Kouvolassa tuli nukuttua alkupään pätkät ja ajettua liian varovasti. Se oli normaalia pitkän ajotauon jälkeen, mutta nyt ei tehdä enää samaa virhettä, Salo lupaa.
 
Ralli SM-sarjan viimeinen osakilpailu käynnistyy tulevana perjantaina hotelli Sorsapesän edustalta Seinäjoelta klo 19:01 alkaen. Illan ohjelmassa on kolme erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 38,68 km. Ralli jatkuu lauantaina klo 10:01 alkaen. Päivän ohjelmassa on kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, joista kaksi ajetaan kahteen eri kertaan. Erikoiskokeille kertyy mittaa kaikkiaan 65,30 km. Voittajia odotetaan rallin maaliin hotelli Sorsanpesään lauantaina alkuillasta klo 17:37 alkaen.
 
SM1-luokan pistetilanne 4/5 osakilpailua:
1. Emil Lindholm Škoda Fabia R5 Evo 95
2. Teemu Asunmaa Škoda Fabia R5 Evo 88
3. Mikko Heikkilä Škoda Fabia R5 Evo 37
4. Juuso Metsälä Škoda Fabia R5 37
5. Esa Ruotsalainen Škoda Fabia R5 36
6. Eerik Pietarinen Škoda Fabia R5 Evo 35
7. Juha Salo Škoda Fabia R5 27
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa