Facebook Twitter Email Pinterest

Jere Pensas: "Viikonloppuna ei varmistella"

23.09.2020 / Pensas Racing / JiiVee Korpela

Rallin SM-sarjan ratkaisut kurvaillaan nyt viikonloppuna Pohjanmaa Rallissa Seinäjoen ympäristössä. SM4 -luokan neljänneltä sijalta kauden finaaliralliin lähtevä Jere Pensas mielii mukaan mitalikamppailuun.

- Kouvolan rallin jälkeen autoon on tehty perushuolto, vuosikatsastus ja asennettu uudet lisävalot. Siihen vielä lisäksi vähän testiä, niin kaikki on valmista kauden ratkaisuralliin, Pensas listaa.

Laihian Urheiluautoilijoiden riveissä kilpailevat Pensas ja kartanlukija Jouni Saarijärvi uskovat, että jo vanhempaan kastiin lukeutuvalla Renault Meganella pystyy hämmentämään SM4 -luokan mitalikamppailua. 

- Edellisessä rallissa Kouvolassa jäimme kyllä vauhdissa vähän jalkoihin. Raskailla sateen kastelemilla teillä mentiin kaasu pohjassa pitkiä matkoja, mutta kärkeen ei ollut mitään asiaa. Toivottavasti Pohjanmaan reitillä mennään vähän pienemmillä keskinopeuksilla. Silloin uskoisimme olevamme lähempänä pohja-aikoja, Pensas järkeilee.

Pohjanmaa Rallissa on jaossa 1,5-kertaiset pisteet ja mitalijärjestys ennen kisaa on vielä täysin avoin. Kuljettajien välisiä sijoituksia vertaamalla on esitetty taulukoita mitalijärjestykseen. Pensaalla on tarjolla oma laskutapansa.

- Ajamalla meillä on mahdollisuus pronssille, mutta kun etukäteen on turha veikkailla kärkiporukoiden sijoituksia, on parempi ajaa ensin ja katsoa sitten mitä on tulossa. 

- Se on ainakin selvää, että jostakin pitää kaivaa lisää ”yrkkää” parin napsun verran. Viikonloppuna ei varmistella, sillä nelossijassa ei ole mitään menetettävää. Kolmen nopeimman joukkoon pitää mennä kovaa, mutta siihen sakkiin on tarkoitus mahtua. Sillä sijoituksella saattaa olla mitali haarukassa.

Kaksipäiväinen SM Pohjanmaa Ralli starttaa nyt perjantaina klo 19:01 Seinäjoen Sorsanpesältä. Illan lisävalojen kirkastama reitti käsittää kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan liki 40 kilometriä. Mitaliratkaisut päästellään lauantain kuudella erikoiskokeella. Ensimmäiset kilpailijat palaavat Sorsanpesän maalikaaren alle lauantaina klo 17:37. 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa