Facebook Twitter Email Pinterest

Kärkikaksikon ero vain 1,5 sekuntia - ”Täytyy joku lääke saada iltapäiväksi”

26.09.2020 / Ralli SM -viestintä

Seinäjoen seudulla käytävä SM Pohjanmaa Ralli on saatu reiluun puoleen väliin ja jäljellä on enää kolme erikoiskoetta. Kilpailussa kärkipaikka on alusta asti pystynyt pitämään Teemu Asunmaa, mutta Emil Lindholm on onnistunut kirimään vain 1,5 sekunnin päähän. Mikko Heikkilä on nostanut itsensä kolmanneksi, ohi vaikeuksista kärsineen Juha Salon. 

SM Pohjanmaa Rallin viimeinen kilpailupäivä käynnistettiin tänään klo 10.46. Päivän kolmen ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen autot ovat saapuneet huoltotauolle Seinäjoen Rengastien Autotarvikkeelle. Kun rallia on jäljellä enää kolmen erikoiskokeen verran, Teemu Asunmaa on ottanut niskaotteen Emil Lindholmista

- Emil sai vähän kiinni meidän aamulla venyttämää kaulaa. Ollut vähän liukasta, ja äsken asfalttiosilla väliajoissa jäätiin joku kolme sekuntia. Täytyy joku lääke saada iltapäiväksi. Kolme pätkää jäljellä ja 1,5 sekuntia eroa – ei paljoa tiukempaa voisi olla, Asunmaa kertoo. 

- Ihan hauskaa taistelua. Aamun eka tuli otettua vähän fiilistellen, mutta ollaan ihan pelissä. Erikoiskoe 6/9 eli vika pätkä on hyvä pätkä meille, sillä rata-ajotausta saattaa jeesata, vastaa Lindholm.

Kolmannelle sijalle itsensä Salon vaikeuksienkin kautta nostanut Mikko Heikkilä on nauttinut kuluvasta rallista. Heikkilä on myös edelleen kiinni vahvasti SM-pronssissa, mutta on kärkikaksikkoa jo 31,3 sekuntia jäljessä. 

- On tuntunut työläältä päästä tälle sijalle, mutta Salo teki ilmeisesti virheen ja jäi aika paljon. Se vähän helpottaa, mutta tarkkana saa olla, koska itsekin voi tehdä virheitä. Välillä tullut aika jämäkkää liukua, koska ollut liukasta, mutta hauskaa on ollut, Heikkilä kommentoi. 

Vaikeuksia Juha Salolla toden totta on riittänyt. 

- On ollut ainakin tapahtumia ja alusta alkaen. Jokaisella pätkällä jotain. Ensin meni vanne, seuraavalla spinnattiin ja viimeisimmällä kun tultiin asfaltille, jätin jarrutuksen pirun tarkkaan alamäkeen ja siitä suoraan suksena hiekkakasojen ylle, jonne auto sammui. Jäätiin noin puoli minuuttia. Tämä on nyt asemasotaa, mutta ajamalla ei enää hirveitä saada tällä kohtaa tehtyä, Salo kertaa vaiherikasta aamupäivää.  

Jaro Kinnunen johtaa tiukkaa SM2-luokan pistetaistelua

SM2-luokan osalta itsensä paalupaikalla pitää edelleen Jaro KinnunenVille Hautamäki on visusti toisena, eroa Kinnuseen ollen nyt 6,9 sekuntia. 

- Ville ei päästä helpolla. Kyllä tässä on vielä ihan kunnon ralli käynnissä, ja me yritetään parhaamme ja katsotaan viimeisellä pätkällä mihin sillä päästään, Kinnunen toteaa napakasti. 

- Kamppailu on huimaa! Me tullaan koko ajan se mitä päästään. Virheen mahdollisuus on aika kova koko ajan. 6,9 sekuntia on aika paljon. Aamun eka pätkällä Jaron piti jäädä, mutta olikin nopeampi; jotkut paikat taidetaan yrittää tulla liiankin kovaa ja kello ei tykkää. Tämä on vaikea, mutta herkullinen tilanne, Hautamäki pohtii.

Kolmantena on tällä hetkellä Anssi Rytkönen, 23,8 sekuntia jäljessä. 

Pajari jatkaa SM3-luokan kärjessä, Sahila SM4-luokan yllättäjä

Sami Pajari jatkaa edelleen SM3-luokan kärjessä, ennen virolaista Robert Virvestä, johon on eroa 13,6 sekuntia. Kolmantena on Juho Koski-Lammi, lähemmäksi minuutin erolla Pajariin. 

SM4-luokassa kärkipaikkaa pitää taisteluhengellä kilpailuun lähtenyt nuori Toni Herranen. Toiseksi on noussut mänttäläinen Aki Sahila, jolla on tällä hetkellä 9,1 sekuntia Herraseen. Sahila ei aio antaa periksi vaan on omien sanojensa mukaan taistelemassa kilpailun loppuun saakka. 

- Eroa on joo jonkin verran, mutta kyllä minä yritän voitosta ajaa, Ranskassakin Peugeot 208 Cupissa kokemusta kerryttänyt Sahila kommentoi huoltoon saavuttaessa. 

Jere Pensas, joka on luokan kauden pisteissä tällä hetkellä neljäntenä, pitää kolmatta sijaa, 15,3 sekuntia kärjestä. 

- Tästä ei taida enää ajamalla eteenpäin päästä, mutta pyritään pitämään tämä kolmospaikka, Pensas tokaisee huollon aikatarkistusasemalla.  

SM Pohjanmaa Rallin autot tulevat maaliin Seinäjoen Hotelli Sorsanpesään klo 17.37 alkaen. Palkintoseremonioiden jälkeen jaetaan myös viralliset rallin SM-mitalit kauden 2020 parhaille. 

SM Pohjanmaa Rallin tulokset EK6/9 

Yleiskilpailu
1. Teemu Asunmaa 34:10,7
2. Emil Lindholm +1,5
3. Mikko Heikkilä +31,3
4. Juha Salo +1:02,4
5. Aleksi Röyhkiö +1:24,0

SM1-luokka
1. Teemu Asunmaa 34:10,7
2. Emil Lindholm +1,5
3. Mikko Heikkilä +31,3

SM2-luokka
1. Jaro Kinnunen 36:31,6
2. Ville Hautamäki +6,9
3. Anssi Rytkönen +23,8

SM3-luokka
1. Sami Pajari 37:19,7
2. Robert Virves +13,6
3. Juho Koski-Lammi +59,8

SM4-luokka
1. Toni Herranen 42:09,1
2. Aki Sahila +9,1
3. Jere Pensas +15,3

Katso kaikki tulokset »

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa