Facebook Twitter Email Pinterest

Asunmaa kuittasi sekä voiton että suomenmestaruuden - "Tottahan se voitto maistuu!"

26.09.2020 / Ralli SM -tiedotus

SM Pohjanmaa Ralli ajettiin maaliin tänään, lauantaina 26.9., ja voittajat sekä luokittaiset suomenmestarit saatiin selville. Kilpailun voittoon vaiherikkaan päivän päätteeksi ajoi Teemu Asunmaa, joka voitollaan vahvisti toisen perättäisen SM1-luokan suomenmestaruutensa. Toiseksi ajoi Mikko Heikkilä, joka kuittasi samalla luokan SM-pronssia, ja kolmanneksi Juha Salo. Voittokamppailussa mukana ollut Emil Lindholm ajoi ulos seitsemännellä erikoiskokeella ja joutui keskeyttämään, mutta sijoittui kauden loppupisteissä SM-hopealla. 

Ralli SM -kausi saatiin päätökseen tänään juhlavasti Pohjanmaalla, SM Pohjanmaa Rallissa. Kilpailussa käytiin äärimmäisen tiukkaa voitto- sekä suomenmestaruustaistelu Teemu Asunmaan ja Emil Lindholmin välillä aina seitsemännelle erikoiskokeelle saakka, jolloin ulosajo ja pyörähdykset keskeyttivät Lindholmin menon ja Asunmaan "kiire" loppui. Asunmaa johti joukkoa rallin maaliin saakka. 

- Siinä se kiire loppui Lindholmin keskeytykseen, mikä oli tosi harmi hänelle. Oli tiukka kisa, ja tottahan se voitto maistuu, ei siitä pääse mihinkään. Tosi hienoa voittaa täällä kotikulmilla tuttujen edessä, ja vielä varmistaa mestaruus. Aina löytyy parannettavaa, mutta mestaruus on aina mestaruus, Asunmaa kommentoi kilpailun maalissa. 

Toiseksi lopulta Pohjanmaan kisassa tuli Mikko Heikkilä, joka samalla vahvisti SM-pronssin. Kolmas kilpailun maalissa oli rallikonkari Juha Salo

- Tavoite oli SM-mitali ja sieltä se tuli. Helpolla ei päässyt, joutui ajamaan tosi kovaa. Olen kaikin puolin lopputulokseen ja tähän vuoteen tyytyväinen. Päästiin ajamaan paljon, joten kiitos vaan mahtaville yhteistyökumppaneille, Heikkilä iloitsee. 

Lindholmin kasvoissa paistoi SM-mitalien jaossa selvä pettymys, vaikka kaudesta SM-hopea käteen jäikin. 

- Tällä kertaa kävi näin, ei se hopea lohduta. Leikkauksessa oli maakivi, johon panssari iski ja heitti tiellä kyljelleen ja mättääseen vierelle. Kamppailu oli siihen asti kova ja oli annettava kaikkemme. Kultaa lähdettiin täältä hakemaan. Hyvä silti, että oltiin ihan sekuntikamppailussa Teemun kanssa viimeiseen asti, mutta se ei nyt tällä kertaa onnistunut, Lindholm toteaa. 

Hautamäki sai vihdoin sen mitä on janonnut jo pitkään

SM2-luokassa kaikki oli vielä SM-pisteiden osalta mahdollista kun Pohjanmaalle lähdettiin. Käytännössä kumpi ensimmäisenä maaliin tulisi, Ville Hautamäki tai Jaro Kinnunen, varmistaisi suomenmestaruuden. Kinnunen johti pitkään luokkaa, mutta ei lopulta mahtanut Hautamäelle mitään ja Hautamäki vei niin kilpailun voiton kuin samalla suomenmestaruudenkin – nyt ensimmäistä kertaa pitkällä urallaan – Kinnunen 7,5 sekuntia perässä toisena. 

- Perjantaina tuli annettua siimaa, mutta tämä päivä tultiin ihan tosissaan rallia, niin kuin kyllä muutkin. Valtavan helpottunut olo, koska jonkin verran oli kieltämättä paineita. Mikä parasta, saatiin tiimimestaruuskin. Ei voi muuta kuin iso kiitos antaa tukijoille ja huoltoporukoille, ja omalle perheelle, Ville kommentoi ja kiittää maalissa. 

SM2-luokassa kolmanneksi ja samalla kauden SM-pronssille kiidätti itsensä Riku Tahko Minillään. 

Pajari Pohjanmaan SM3-luokan voittoon ja samalla SM-hopealle

Viime vuoden SM3-luokan suomenmestari Sami Pajari ajoi Pohjanmaalla luokkansa suvereeniin voittoon, yli minuutin erolla toiseksi ajaneeseen Juho Koski-Lammiin. Kolmanneksi kilpailussa ajoi Jani Luhtaniemi, vain kaksi sekuntia Koski-Lammin takana. Voittonsa myötä Pajari kuittasi kaudelta itselleen SM-hopean. 

- Oli hetkiä, että mentiin jo aika kovaa. Lopputulos oli hyvä ja hopea on sarjassa hyvä, mutta vielä se että saatiin tiimi voitto, on tosi hyvä – ei voi valittaa, kansainvälistä uraa Junior WRC -sarjassa rakentava Pajari kommentoi.

Itse SM3-luokan mestaruus meni jo edeltävässä osakilpailussa Lauri Joonalle, joka koki Pohjanmaalla teknisiä murheita, eikä sijoituksella ollut hurraamista. Kaikesta huolimatta, hymy nousi nuoren kuljettajan kasvoille täälläkin, kun kaulaan aseteltiin kultainen SM-mitali. 

- Fiilis on tosi hyvä, Kouvolan jälkeen jo vähän oltiin, että kyllä tää tässä, mutta nyt sen tuntee viimeistään kun on mitali kaulassa, hieno saavutus on ja sen eteen on tehty paljon töitä, Joona sanoo. 

Herranen vei V1600-autojen pisimmän korren, nousi lopulta tasapisteisiin suomenmestarin kanssa

V1600-autojen eli SM4-luokan voittoon kirmasi nuori debyyttikauttaan Ralli SM -sarjassa ajava Toni Herranen, nousten näin SM-pisteissä tasapisteisiin Sami Korvolan kanssa. Pistelaskujärjestelmän tarkastelun jälkeen, mestaruus kääntyi Korvolan hyväksi, joten Herrasen oli tyytyminen SM-hopeaan. 

Toiseksi Pohjanmaalla ajoi Aki Sahila, joka jäi Herrasesta 18,8 sekuntia ja kolmanneksi Jere Pensas, joka sai kauden päätteeksi myös SM-pronssimitalin kotiin vietäväksi. 

SM Pohjanmaa Rallin tulokset

SM1-luokka
1. Teemu Asunmaa 50:45,9
2. Mikko Heikkilä +40,9
3. Juha Salo +1:00,3

SM2-luokka
1. Ville Hautamäki 53:49,0
2. Jaro Kinnunen +7,5
3. Riku Tahko +30,3

SM3-luokka
1. Sami Pajari 55:13,5
2. Juho Koski-Lammi +1:10,1
3. Jani Luhtaniemi +1:12,4

SM4-luokka
1. Toni Herranen 1:02:02,2
2. Aki Sahila +18,8
3. Jere Pensas +40,6

Katso kaikki tulokset »

Ralli SM -sarjan pisteet 5/5

SM1-luokka
1. Teemu Asunmaa 107,5p
2. Emil Lindholm 95p
3. Mikko Heikkilä 61p

SM2-luokka
1. Ville Hautamäki 98,5p
2. Jaro Kinnunen 92p
3. Riku Tahko 71,5p

SM3-luokka
1. Lauri Joona 102p
2. Sami Pajari 94,5p
3. Henri Hokkala 59p

SM4-luokka
1. Sami Korvola 90,5p
2. Toni Herranen 90,5p
3. Jere Pensas 73p

Tiimit
1. Porvoon Autopalvelu 224p
2. TGS Skoda Team 220,5p
3. Ford Motorcraft 176,5p

Katso kaikki Ralli SM -sarjan pisteet »
Katso Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan loppupisteet »

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa