Facebook Twitter Email Pinterest

Metsälän Pohjanmaa Ralli oli kauden parasta suorittamista ulosajosta huolimatta

26.09.2020 / Antti Lahtinen, Metsälän tiedotus

SM1-luokan kilpailijapari Juuso Metsälän ja Matti Kankaan Pohjanmaa Ralliin mahtui sekä onnistumisia että karvas pettymys. Kaksikon vauhti riitti parhaimmillaan lähes pohja-aikaan, mutta myös ulosajot sävyttivät matkaa. Ralli päättyi lopulta Ylikylän erikoiskokeella Skodan pyörähdettyä katolleen lapualaiseen peltoon.

Kilpailu alkoi perjantai-iltana kolmella pimeässä ajetulla erikoiskokeella. Lisävaloilla sumussa ajetut erikoiskokeet olivat oiva haaste kauden päätösosakilpailuun, sillä mitalit olivat vielä jakamatta. Ennen kilpailua Metsälä asetti tavoitteeksi nostaa tasoaan kohti kärkeä, mutta huoltoon saapui kuitenkin hieman pettynyt kuljettaja. Sijoitus oli kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen kuudes ja eroa kärkeen lähes minuutti.

- Oli kyllä aika surkeaa suorittamista, jos rehellisiä ollaan. Ensimmäinen risteys meinasi mennä heti pitkäksi ja sen jälkeen jarrupaikat olivat ihan arpapeliä. Lähdettiin kaikista pehmeimmällä renkaalla, mitä reservistä löytyy. Tuntuu, että rengas ei ollut ihan paras mahdollinen. Autoa oli vaikea saada kääntymään. Nyt tuli turpaan, mutta tämän päivän saa nyt unohtaa ja aamulla lähdetään uudella innolla, mietti Metsälä.

Lauantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella Metsälän kellotus oli ainoastaan 7,7 sekuntia pohja-ajasta, joten suunnitelma piti. Seuraavalla erikoiskokeella sama tahti jatkui, kunnes päivän kolmannella erikoiskokeella hieman liian ahne ajolinja kostautui ja auto ajautui pellolle. Osuma ojapakkaan vaurioitti Skodan ohjauksen ja teetti töitä huoltoporukalle.

Auto saatiin kuitenkin parsittua päivähuollossa kuntoon ja iltapäivän lenkille lähdettiin ehjällä autolla. Tauon jälkeen toistamiseen ajettu Länsikylän erikoiskoe oli Juuso Metsälältä ja Matti Kankaalta ehdottomasti kauden parasta suorittamista. Kaksikon kellotus oli kolmanneksi nopein ja eroa kärkeen tuli vaivaiset 1,6 sekuntia.

Seuraavalla erikoiskokeella matka kuitenkin päättyi. Tiukka pelto-oikea yllätti kuljettajan ja auto pyörähti katolleen. Auton vauriot jäivät melko vähiin, mutta kilpailun jatkaminen ei ollut mahdollista.

- Nyt sattui aika tyhmä virhe. Muistin paikan ja Matti luki nuotin hyvissä ajoin, mutta jostain syystä jarrutus jäi liian myöhäiselle. Kaasu oli pohjassa ja yritin vedolla pitää auton tiellä, mutta siihen se kellahti. Näitä sattuu, kun pyritään kärkivauhtiin.

Rallin voittoon ajoi Teemu Asunmaa, joka voitti myös mestaruuden. Toiseksi parasta vauhtia piti Mikko Heikkilä ja kolmanneksi ajoi Juha Salo. Mestaruus varmistui Emil Lindholmin ajettua ulos, mutta pisteet riittivät kuitenkin hopeaan Lindholmin osalta. Pronssia voitti Mikko Heikkilä.

- Vuosi on ollut kaiken kaikkiaan hyvä. On ollut hienoa seurata Juuson kehitystä läpi kauden. Nyt sattui pieni kauneusvirhe, mutta paljon tärkeämpää on, että vauhti alkaa olla kohdallaan. Ei ole merkitystä onko sarjassa viides tai kuudes. Tavoitteet ovat korkeammalla, summasi kartanlukija Matti Kangas.

Kuva. Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa