Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Koski-Lammi uransa parhaaseen suoritukseen SM3-luokassa

27.09.2020 / Koski-Lammi Motorsport tiedotus

Juho Koski-Lammi ja Samu Vaaleri sijoittuivat Rallin SM kauden päättäneessä Pohjanmaa rallissa toiseksi. Sijoitus on 20-vuotiaan Koski-Lammin uran paras yleisen SM-tasolla.

Perjantai-illan kolmen erikoiskokeen lenkki tuli ongelmitta. Erikoiskoesijoitukset viisi, viisi ja kolme oikeuttivat illan jälkeen kolmanteen sijaan. Eroa kärkeen oli 35,7 sekuntia ja takana hengitti Ford-kuljettaja Jani Luhtaniemi 11,5 sekunnin päässä. 

Aamu valkeni Seinäjoella ja suunta oli kohti EK4:sta, Länsikylää. Tälle Citroen-duo ajoi kuudenneksi nopeimman ajan ja sekuntitaistelu Luhtaniemen kanssa pysyi tiukkana, kun tämä kellotti Koski-Lammia nopeamman ajan. Kuudennen erikoiskokeen jälkeen tauolla kaksikon ero oli täysin sama kuin perjantai-illan jälkeen. 

Seitsemännellä Luhtaniemi kiri eroa kiinni, mutta Koski-Lammin kahdeksannen erikoiskokeen pohja-ajan siivittämänä ero pysyi kymmenessä sekunnissa. Niinpä viimeisellä erikoiskokeella ei ollut varaa virheisiin, jossa lisäjännitystä toivat jarruongelmat sekä moottorin kiinnikkeiden hajoaminen. Erikoiskoe taittui seitsemänneksi nopeiten ja eroa Luhtaniemeen jäi lopulta 2,3 sekuntia Citroen-parin hyväksi ja näin maalissa Koski-Lammi – Vaaleri kaksikko voitiin kruunata podiumilla toiseksi. 

- Sijoitukseen ja ajoon voi olla todella tyytyväinen! Kolmen nopeimman vauhtiin kisassa ei ollut mitään asiaa, mutta maalissa palkinnot jaetaan. Hieman sai jännittää, että kestääkö auto maaliin, mutta onneksi kaikki kesti, kommentoi iloinen Juho Koski-Lammi, joka sijoittui lopulta Rallin SM-sarjan pisteissä seitsemänneksi.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa