Facebook Twitter Email Pinterest

Porvoon Autopalvelu on Suomenmestari

28.09.2020 / Porvoon Autopalvelun tiedotus

SM Pohjanmaaralli päätti SM-rallikauden 2020. Vain SM3-luokan mestaruus oli ennen Seinäjoella ajettua finaalia ratkennut. Kaikki muut mitalit, mukaan lukien tiimimestaruus, olivat vielä täysin auki. Jännitysnäytelmä ratkesi kauden viimeisellä erikoiskokeella.
 
"Miten tiimimestaruuskisassa kävi", tuore SM3-luokan hopeamitalisti ja luokkavoittaja Sami Pajari kysyi ensimmäisenä maaliin saapuessaan. Hyvinhän siinä kävi. Porvoon Autopalvelu oli Ville Hautamäen loistavan loppukirin ansiosta noussut haastajasta yllätysmestariksi! 
 
Porvoon Autopalvelu lähti kisaan pistekakkosena. Matemaattisesti ajateltuna vaikutti siltä, että mahdollisuudet hopean puolustamiseen olivat hyvät, mutta sarjakärki näytti olevan jo karkuteillä. 
 
Kaksipäiväinen kisa ei Porvoon Autopalvelun tiimin näkökulmasta edes alkanut parhaalla tavalla. Tiimin luottokaksikosta Hautamäki nousi juuri ennen yötaukoa SM2-luokan kakkospaikalle ja Pajari kiri hurjalla pohja-ajallaan SM3-luokan kärkeen. Silti välitilinpäätös näytti siltä, että tiimien kärkipaikkaa piti yhä visusti hallussaan TGS Worldwide. Sen ajajat Teemu Asunmaa ja Emil Lindholm olivat rallin kaksoisjohdossa. 
 
Toinen ajopäivä osoitti, että Pajari saisi ajaa kaasu pohjassa maaliin saakka saavuttaakseen henkilökohtaiseen hopeamitaliin tarvittavan luokkavoiton. Hautamäki oli vieläkin ahtaammalla. Edellisessä kisassa Pajarin tuuraajana Porvoon Autopalvelulle erinomaiset luokkavoittopisteet saalistanut Jaro Kinnunen oli taas karkuteillä ja matkalla sekä luokkavoittoon että mestaruuteen. 
 
Kumpaakaan Porvoon Autopalvelu -tiimin ajajaa ei sisun puutteesta voinut moittia. Hautamäki kuroi jokaisella erikoiskokeella sekunteja Kinnusen etumatkasta. Pajari puolestaan antoi palaa ja Viron Robert Virves alkoi pudota kyydistä. 
 
Hautamäki siirtyi luokan kärkeen, kun jäljellä oli enää kaksi erikoiskoetta. Samaan aikaan Lindholm ja Virves keskeyttivät ulosajoon samassa paikassa. Se vapautti Pajarin ajamaan ylivoimaiseen luokkavoittoon ja SM-hopealle. Lisäksi Lindholmin keskeytys ja Hautamäen johto nosti Porvoon Autopalvelun tiimien kilpailussa kärkeen. 
 
Hautamäen hermo piti loppuun saakka. Ainoastaan voitto riitti sekä henkilökohtaiseen että tiimien SM-kultaan. Voiton Hautamäki myös otti, 7,5 sekunnin marginaalilla Kinnuseen. 
 
- Voit kuvitella, että viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä jännitti! Ei ollut varaa epäonnistua. Mutta toki olin luottavainen. Sama EK oli ajettu päivällä aiemmin ja sinne tein pohjat, joten päätin tehdä toisellakin vedolla hyvän ajon, tyytyväinen tuplamestari huokaili maalissa. 
 
Pajari oli päässyt Virvesin keskeytyksen jälkeen helpommalla. 
 
- Siihen saakka kyllä piti ajaa kaasu pohjassa. Ei ollut varaa varmistella missään vaiheessa, Pajari kuvaili. 
 
- Nyt on kyllä syytä iloita. Hopea tuli ja ennen kaikkea on mahtava juttu, että tuli myös tiimimestaruus, Pajari tuuletti. 
 
Tiimien kultamitalin noutanut Porvoon Autopalvelun toimitusjohtaja Tomi Vilenius oli luonnollisesti paitsi yllättynyt, myös iloinen jännittävän kauden huikeasta loppuratkaisusta. 
 
- Kyllä jännitti aivan viimeiselle erikoiskokeelle saakka. Villen tilanne oli äärimmäisen tiukka, Vilenius sanoi. 
 
Hautamäki lunasti odotukset ja saalisti uransa ensimmäisen SM2-luokan kultamitalin. 
 
- Onnistuimme hyvin tiimin kokoamisessa. On aina vaikea ennen kautta ennustaa, ketkä ajavat kärjessä. Minulla oli kuitenkin alusta asti vahva luotto meidän kuljettajiimme. Lisäksi Kouvolassa, jossa Sami ei ollut mukana, onnistuttiin hyvin tuuraajan suhteen. Jaro (Kinnunen) toi sieltä täydet pisteet, Vilenius kiitteli.
 
SARJATILANNE 5/5 JÄLKEEN: 
 
1. Porvoon Autopalvelu 224
2. TGS Skoda Team 220,5
3. Ford Motorcraft 176,5
4. TGS Worldwide 124
5. Printsport 75,5
 
Kuva: Porvoon Autopalvelu

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa