Facebook Twitter Email Pinterest

Jarrut pettivät Lindholmin EM-rallissa Portugalissa

05.10.2020 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen joutuivat keskeyttämään rallin EM-sarjaan kuuluvan Fafe-rallin Portugalissa jarrujen pettämisen takia ulosajoon. Kilpailun kolmannella EK:lla tapahtuneen ulosajon seurauksena Lindholmin Škodaan syntyneet vauriot olivat niin mittavat, että suomalaiskaksikko ei pysty keskeytyksensä jälkeen jatkamaan rallia. 

Rallin EM-sarjan kolmas osakilpailu Fafe-ralli Portugalissa päättyi Emil Lindholmin ja Mikael Korhosen osalta rallin kolmannella EK:lla keskeytykseen ja samalla isoon pettymykseen. Asfalttialustalla ajettavassa rallissa Lindholmin ulosajo tapahtui vain muutama sata metriä EK 3:n lähdöstä. 

- Kysymyksessä oli EK:n toinen jarrutus. Data kertoi, että jostain syystä jarrupaine nousi jarruttaessa vain muutamaan bariin, kun sen olisi pitänyt nousta neljäänkymmeneen bariin. Meillä oli aika paljon kyytiä siihen mutkaan ja kun tunsin, että auto ei pysähdy niin ehdin kääntää sitä sen verran että osuimme vasen takakulma edellä päin kivimuuria. 

Lindholm sanoo, että olosuhteet Pohjois-Portugalissa olisivat olleet otolliset menestykseen. Auton säädöt ja renkaat toimivat kostealla ja osin kuivalla asfalttitiellä loistavasti. 

- Olimme shakedownissa nopein ja ralli alkoi hyvin. Sää oli vaihteleva. Välillä tie oli kostea ja toisaalta taas kuiva. Vaihtelevat ja haastavat olosuhteet sopivat pohjoismaalaiselle kuljettajalle hyvin. Renkaat toimivat vaihtelevalla pidolla hienosti. Toimiva tuote meillä oli käytössä, Lindholm summasi. 

Lindholmin Škodan takakulma rikkoutui törmäyksessä sen verran pahasti, että kaksikko ei pääse jatkamaan rallia huomenna. 

- Tämä kuuluu sarjaan ”uskomattomat jutut”. Epäonnemme harmittaa jo kaikkien puolesta, ei hyvänen aika, Lindholm huokaa. 

- Ennen törmäystä ehdin jo hetken huolestua itseni ja kartanlukijani puolesta: vauhtia oli aika paljon kun tajusin, että nyt ei ole mitään millä sitä vauhtia pysäyttää. Mutta olemme kuitenkin OK, emme loukkaantuneet törmäyksessä, Lindholm muistuttaa. 

Lindholm ei vielä tiedä, jatkuuko kausi tästä vielä yhdellä EM-rallilla vai ei. 

- Joka tapauksessa vuosi on ollut meille kaikille koronapandemian takia todella haastava. Erityisen suuri kiitos kuuluu kaikille yhteistyökumppaneilleni, että he ovat vaikeasta vuodesta huolimatta olleet matkassamme mukana. Kiitos! Tästä vielä noustaan, Lindholm lupaa.

Kuva: MRF Tyres

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa