Facebook Twitter Email Pinterest

Pajari MM-pistejahtiin Sardinian soralle

07.10.2020 / Jani Seppälä / Sami Pajarin tiedotus

Junior WRC- sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan Välimeren toisiksi suurimmalla saarella Sardiniassa. Suomalaiskaksikko Sami Pajari – Marko Salminen on kahden osakilpailun jälkeen pisteissä toisena ja himoitsee rutkasti lisää pisteitä ennen marraskuussa asfaltilla ajettavaa kauden päätösosakilpailua, Ypres-rallia Belgiassa. 

Alustavassa kalenterissa Sardinian MM-rallin piti olla vuorossa jo kesäkuussa mutta koronapandemia pakotti järjestäjät siirtämään osakilpailun lokakuuhun. Sardinian MM-ralli on tänä vuonna erilainen jopa niille kuljettajille, jotka ovat siellä aiemminkin ajaneet. Päivät ovat toki vielä lämpimiä, mutta eivät paahtavan kuumia. Sateita sen sijaan voi olla jo useana päivänä viikossa ja se voikin tuoda olosuhteisiin omat uudet haasteensa. Normaalisti kuumuudessa pölyävät ja kookkaita kiviä sisältävät tienpinnat muuttuvat sateella mutaisiksi ja liukkaiksi. Vuoristomaisemien serpentiinitiet voivat sateen sattuessa yllättää kokeneenkin Sardinian kävijän. 

Tuntumaa Sardinian tiestöön Pajari ja Salminen hakivat kisaviikon maanantaina italialaisen JME Rally Teamin kalustolla, vastaavalla M-Sport Polandin rakentamalla Ford Fiesta Rally4-autolla, jolla sarjassakin ajetaan. 

- Kaikki meni hyvin ja saatiin kokeiltua hieman erilaisia säätöjä. Ennen kaikkea tärkeää oli saada ajotuntumaa paikalliseen tiestöön sillä pahimmat kilpakumppanit ovat kisanneet täällä jo aiemmin. Hyvin selkeä ero oli pidossa aamupäivän kostean tien ja iltapäiväksi kuivuneen tien välillä, Pajari analysoi. 

Rallin shakedown ajetaan jo torstaina, mutta itse kilpailun reitti jakaantuu kolmelle päivälle. Avauspäivänä perjantaina erikoiskokeita on kuusi kappaletta ja niille mittaa kertyy noin 95 kilometriä. Lauantaina ohjelmassa on toiset 6 erikoiskoetta, joiden kokonaispituus on reilu 100 kilometriä. Rallin päätöspäivänä sunnuntaina on luvassa vielä 4 erikoiskoetta ja 42 erikoiskoekilometriä. 

Jonkinlaista käsitystä erikoiskokeista ja vauhdista on saatu tutkimalla kanssakilpailijoiden sisäkameravideoita viime vuoden kilpailusta. 

- Tämähän ei ole puhdas nopeuskilpailu, vauhdin sovittaminen sopivaksi niin, että autokin sen kestää on oma haasteensa. Jos täällä menee täyttä joka paikkaan, on pian ongelmissa. Kokeneemmilta on kuulunut, että tänä vuonna sateiden vaikutuksesta tiet ovat monin paikoin huonommassa kunnossa kuin aiempina vuosina, kommentoi Pajari lopuksi.

Pajarin autokunta starttaa kilpailuun numerolla 48, todellinen lähtöpaikka on kymmenkunta numeroa aiemmin. 

Tulokset ja aikataulu: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/

Sami Pajari somessa: 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/samipajariofficial/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 

TWITTER: https://twitter.com/samipajari 

Kuva: M-Sport

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa