Facebook Twitter Email Pinterest

Kypärien vapaapäivät loppuvat nyt viikonloppuna

13.01.2021 / JiiVee Korpela / Pensas Racing tiedotus

Rallin SM-sarja käynnistyy nyt viikonloppuna Rovaniemellä perinteisellä Tunturirallilla. Vuosi sitten ralliuransa ensimmäisessä tuntureiden seikkailussa SM4 -luokan neljänneksi sijoittunut laihialainen Jere Pensas lähtee Rovaniemelle kohentamaan vuoden takaista sijoitustaan.

Pensas käskee Tunturirallissa aiemmilta kausilta tuttua Renault Meganea ja kartturin tehtävät hoitaa viime kaudella Pensaan vierellä SM4 -luokan SM-pronssia kurvaillut Jouni Saarijärvi. Kansainväliseltä nimeltään Arctic Lapland Rally on rankempi koitos kuin muut SM-rallit.

-Erikoiskoekilometrejä on reilusti kahden normaalin SM-rallin verran. Alussa pitää olla maltti mukana, kun pitkän ajotauon jälkeen lähdetään ajamaan kilpaa. Viime vuodesta on jo vähän tietoa, minkälaisissa olosuhteissa ajetaan. Uskon, että olemme nyt vahvempia kuin vuosi sitten, Pensas järkeilee.

SM4 -luokan hallitseva mestari, Sami Korvola ja luokan hopeamitalisti, Toni Herranen, eivät ole nyt mukana luokan pistejahdissa. Löysiä pinnoja ei tuntureiden kierrosta silti ole luvassa.

-Nuorten SM-sarjan viime kauden kärki ajaa nyt SM4 -luokassa ja mukana on joku ”konkarikin”. Koko ajan pitää tarkkailla mitä vauhtia on itse pidettävä. Tunturiralli on aina kaikenlaisia yllätyksiä täynnä. Turhia riskejä ei kannata ottaa. Kolmen kärkeen on osoitteemme, vahvistaa Pensas.

Laihian Urheiluautoilijoita edustavan kaksikon edellinen kilpailu on liki neljän kuukauden takaa viime syyskuulta rallin SM-sarjan päättänyt Pohjanmaa Ralli.

-Jollakin tapaa olemme olleet mukana rallin rytmeissä. Nuotittamista olemme käyneet treenaamassa muutaman kerran. Sekin on rallissa sellainen osa-alue, josta löytyy aina parannettavaa, vakuuttaa kartturi Saarijärvi, joka kauden päätteeksi odottaa pronssin kaveriksi kirkkaampaa mitalia. 

Kuva: JiiVee Korpela

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa