Facebook Twitter Email Pinterest

GRX Hautomon kuljettajat saivat Grönholmilta kiitettävän arvosanan kauden avauksesta

17.01.2021 / Anu Haapalainen / GRX Hautomon tiedotus

Ralli SM -sarjan kausi 2021 käynnistyi viikonloppuna Rovaniemellä ja sen ympäristössä ajetulla legendaarisella Tunturirallilla eli Arctic Lapland Rallylla. Kisassa ajettiin seitsemän erikoiskoetta ja hieman yli 215 ek-kilometriä.

GRX Hautomon kuskeista kokeneempi Tunturin kävijä Toni Herranen aloitti perjantaina uransa toisen Arctic Lapland Rallynsä. Herrasen kartturille Sebastian Virtaselle tämänvuotinen kisa oli jo kolmas startti pohjoisten penkkojen väliin. Vuosi sitten kilpailijapari ajoi maaliin hienosti SM4-luokan kolmantena, nyt kaksikolla oli edessä debyyttikisa SM3-luokassa.

Herranen aloitti perjantaina varovaisen nousujohteisesti, mutta joutui harmikseen keskeyttämään päivän viimeisellä erikoiskokeella moottorinohjausyksikön hajoamiseen. Lauantain uusi startti sujui mallikkaasti ja tasaisesti SM3-luokan keskikastin pätkäaikoja nakutellut Herranen löytyy luokan lopputuloksista sijalta 6.

- Perjantain keskeytys totta kai harmittaa, mutta kokonaisuudessaan kisasta jäi ihan hyvä fiilis, sillä ajo kehittyi viikonlopun edetessä koko ajan. Kouvolassa sitten työnnetään, lupasi Herranen kisan jälkeen.

Ralli SM -sarjan ja Arctic Lapland Rallyn debytantilla Benjamin Korholalla kisaperjantai alkoi tasaisen varmasti, mutta päivän päättävällä neljännellä erikoiskokeella alkoi tapahtua. Korhola ja kartturi Pekka Kelander spinnasivat täydestä vauhdista, mutta pysyivät onneksi pystyssä pienen akrobatiaesityksen jälkeen. Lauantaina meno maittoi, ja vaikka sijoitus lopputuloksissa on se legendaarinen ”kultainen ananas” eli neljäs, se tuskin nuorta kuskia harmittaa. Ensiesiintyminen SM-sarjassa on tehty, ja varsin vakuuttavasti.

- SM-debyyttikisan tuloksena SM3-luokan neljäs sija ja Printsport Cupin kolmas sija kovassa porukassa. Eilen pienien tilanteiden saattelemana siistittiin ajoa tälle päivälle ja tämä päivä sujui virheittä. Kasipätkällä oltiin jo lähellä pohja-aikaa, joten vauhtia on reservissä, sanaili Korhola maalissa.

Marcus Grönholm oli paikan päällä Rovaniemellä seuraamassa suojattiensa menoa. Ennen kisaa Grönholm oli painottanut nuotituksen merkitystä ja muistuttanut, että vaikka kisa on pitkä, hereillä pitää olla heti alussa. Tuloksista päätellen Hautomon untuvikot näyttivät kuunnelleen Mestarin ohjeet tarkasti, ja Grönholm olikin tyytyväinen suojattiensa suoritukseen:

- Molemmat ajoivat nuoriksi kuljettajiksi todella hyvin, ei ulosajoja. Kouluarvosana kiitettävä 9. Tästä on hyvä jatkaa!

Seuraava Ralli SM -sarjan osakilpailu ajetaan Kouvolassa ja sen ympäristössä maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Arctic Lapland Rallyn tulokset: https://arcticrally.fi/wp-content/uploads/2021/01/20210116223348223.pdf  

Sarjapisteet 1/6 ajetun osakilpailun jälkeen: https://www.rallism.fi/files/upload_pdf/1665996/Sarjapisteet_Arctic_1_2021.pdf  

GRX Hautomo on rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin hautomo tulevaisuuden rallitähdille. Kaudella 2021 tukiohjelman kuljettajina toimivat Ralli SM -sarjan SM3-luokassa ajavat Toni Herranen ja Benjamin Korhola. GRX Hautomon operatiivisesta toiminnasta vastaa Arto Kumpumäen luotsaama KMS Racing.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa