Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko Tunturirallin viidenneksi Hyundaillaan – ”Taskuun jäi hyvät testikilometrit ja SM-pisteet”

17.01.2021 / Riku Tahkon tiedotus

Ralli SM sarjan kausi 2021 saatiin alkuun Rovaniemellä legendaarisessa Tunturirallissa. SM1-luokkaan täksi kaudeksi Hyundai i20 R5 -autolla siirtynyt Riku Tahko sijoittui viidenneksi.

Perjantaina alkanut Arctic Lapland Rally aloitettiin legendaarisella Aittajärven erikoiskokeella. SM1-luokassa Hyundai i20 R5 -autolla ajanut porvoolainen Riku Tahko yhdessä kartanlukijansa Markus Soinisen kanssa olivat liikkeellä ensimmäistä kertaa uudessa luokassa. Heti ensimmäinen erikoiskoe tarjosi talvirallin draamaa, kun aiemmin reitillä liikkeellä ollut Mikko Heikkilä ajoi ulos ja hänen autonsa tukki erikoiskokeen. 

- Ensimmäisen erikoiskokeen alku tuntui rytmin puolesta ihan hyvältä, mutta lopulta edellä menneen ulosajon takia jouduimme pysähtymään ja ajamaan hiljaa jonossa maaliin muiden kilpailijoiden kanssa. Oli vaikea saada rytmistä tämän jälkeen kiinni ja myös perjantain loput erikoiskokeet tuntuivat vaikeilta spinnauksineen. Välillä tuntui, että olenkohan mä ikinä ennen ajanut rallia, veisteli Riku Tahko. 

Ensimmäiseltä erikoiskokeelta tulleen laskennallisen ajan ja perjantain loppujen erikoiskokeiden jälkeen Tahko ja Soininen olivat SM1-luokan seitsemännellä sijalla. Eroa kärkeen oli reilut kaksi minuuttia. Lauantain erikoiskokeille Tahkon tiimi sai vinkkejä uuden Hyundain säätöihin Hyundain tehdaskuljettajan, Oliver Solbergin ja Ole-Christian Veibyn tiimiltä. Vaikutukset auton käyttäytymisessä olivat heti nähtävissä.

- Opittiin auton säädöistä lisää ja löysimme asioita, joilla saimme siitä helpomman ajaa. Lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella auto tuntui jo hyvältä ajaa ja lopuilla erikoiskokeilla pystyimme jo puskemaan.

Lauantain erikoiskokeilla Tahko onnistui nousemaan lopulta viidennelle sijalle. Riku ja Niclas Grönholm kävivät tiukkaa kilpailua SM1-luokan kuudennesta sijasta. Viimeisellä erikoiskokeella Tahko onnistui nousemaan Grönholmin ohi. Samalla erikoiskokeella Veiby putosi vaikeuksien jälkeen neljänneltä sijalta 11. sijalle. Täten Riku Tahko ja Markus Soininen nousivat SM1-luokan viidennelle sijalle. 

- Vähän sellainen haave oli, että pystyttäisiin taistelemaan itsemme viiden parhaan joukkoon. Nyt se toteutui, mutta eroa kärkeen tuli paljon. SM1-luokassa taso on todella kova. Hienoa oli saada tämä yhteistyö Hyundain kanssa alkuun. Opimme autosta paljon ja pystymme varmasti olemaan nopeampia tulevissa SM-ralleissa. Nyt Tunturin jäljiltä taskuun jäi hyvät testikilometrit ja SM-pisteet, päättää Tahko. 

Ralli SM -sarja jatkuu 5.-6. maaliskuuta Kouvolassa. 

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa