Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona osallistuu Rovaniemen MM-ralliin

12.02.2021 / Anu Haapalainen / Lauri Joonan tiedotus

Sastamalainen Lauri Joona on ilmoittautunut helmikuun lopussa Rovaniemellä ajettavaan rallin MM-sarjan osakilpailuun Arctic Rally Finlandiin.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan helmikuun lopussa Rovaniemellä. Järjestäjä julkaisi tänään kilpailuun ilmoittautuneiden listan, ja sieltä löytyy myös hallitsevan suomenmestarin ja Flying Finn Future Starin Lauri Joonan nimi.

- Todella hieno fiilis päästä osallistumaan ensimmäiseen Suomessa talvella järjestettävään MM-Ralliin. Kiitos tästä mahdollisuudesta kuuluu tukijoilleni, hehkuttaa Joona.

Joonan ja kartturi Ari Koposen edellinen vierailu pohjoisen ralliteillä ei sujunut ihan suunnitelmien mukaisesti. SM-sarjan avausosakilpailussa tammikuussa parin menoa haittasivat tekniset murheet sekä ensimmäisellä erikoiskokeella tapahtunut harmittava penkassa käynti.

- On kyllä tosi hienoa päästä uudestaan Rovaniemen mahtaville teille! Auton alustaa vaivanneet ongelmat ollaan löydetty ja nyt se on taas sillä tasolla kuin sen kuuluukin olla, kertoo Joona, joka edellisen kisan jälkeen on viettänyt aikaa niin pajalla, testeissä kuin hiihtoladullakin.

Arctic Rally Finland on Lauri Joonalle uran kolmas MM-ralli. Rovaniemellä Joonaa kirittää mm. viime vuonna JWRC-sarjassa kolmanneksi sijoittunut edellinen FFFS-voittaja Sami Pajari. Molemmat kilpailevat Rally4-luokitelluilla Ford Fiestoilla. Joona lähtee kisaan selkeällä tavoitteella:

- Auto ja äijät on kunnossa, joten tottakai RC4-luokan voitto tavoitteena!

Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox ajetaan Rovaniemellä 26.-28.2.2021. Kilpailu on rallin MM-sarjan toinen osakilpailu. Kilpailun osallistujalista, reitti ja aikataulu löytyvät osoitteesta [arcticrallyfinland.fi]arcticrallyfinland.fi. 

Kuva: Jani Salonen

 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Mikko Markkula 25 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Juuso Metsälä / Matti Kangas 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 13 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa