Facebook Twitter Email Pinterest

Forsgren starttaa Kouvolaan opit mielessään

04.03.2021 / Jani Seppälä / H-F Racing -tiedotus

Rallin SM-sarjassa ensimmäistä kauttaan ajava Kim ”Henkka” Forsgren ajoi uransa ensimmäisessä SM-sarjan osakilpailussa tammikuussa Rovaniemellä SM3 -luokan sijalle viisi Ford Fiesta R2T -ajokillaan.

Menestystä haluava kuljettaja ei ollut kuitenkaan ajamiseensa tyytyväinen ja sarjakilpailuiden välinen aika onkin käytetty ajamisen ja nuotin harjoitteluun, pieniä testikisojakin on ohjelmaan mahtunut ennen talven päätöstä tulevana viikonloppuna Kouvolassa.

- Sami Pajari antoi ajamiseen tammikuisen Arctic Rallyn jälkeen kullanarvoisia vinkkejä, joita olen sittemmin treenannut ja sisäistänyt. Nuotin kanssa on ollut myös paljon treeniä ja siihen on ollut isona apuna kokenut Jarno Ottman joka nyt istuu kilpailuunkin kyytiin. Odotan todella innolla, että pääsemme kilpailemaan parhaita vastaan, sekä näkemään miten ajamiseen ja nuottiin saadut opit vaikuttavat, kärkiukoilla ei nopeus notkahtele, Henkka kertoo.

Viimeisteleviä testejä oli tarkoitus ajaa menneenä viikonloppuna Riihimäellä Auto Sorsa -rallissa. Autossa aiemmin vaivana olleet käyntihäiriöt luultiin jo selätetyn, mutta kilpailupaikalla vaivat iskivät jälleen ennen lähtöä.

-Suunnattiin lähtöpaikan sijasta kotiin tutkimaan ja vika löydettiin lopulta sytytystulpista. Minulla on vahva usko, että Kouvolan kisoissa urallani tähän asti vaivanneet epäonnet olisivat nyt hyvillä ennakkovalmisteluilla poissa.

Automme on pari kaliberia vanhempaa painosta kuin luokan kärkinimillä, mutta ennen haaveilua uudemmasta kalustosta pitää oma tekeminen saada sille tasolle, että nykyisestä kalustosta saadaan kaikki potentiaali irti. Kuskin halusta oppia se ei ainakaan jää kiinni, summaa Forsgren.

SM O.K.Auto-rallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta joilla mittaa on hieman alle 112 kilometriä. Kilpailun lähtö tapahtuu huoltoparkista Tykkimäen Moottoriradalta lauantai-aamuna klo 9 ja maaliin saavutaan Kouvolan keskustaan Hotelli Vaakunan pihalle illalla pian klo 17:30 jälkeen.

Forsgren – Ottman parivaljakko kilpailee numerolla 40 ja kilpailua voi seurata kätevästi sivulta rallism.fi, josta löytyy linkit tulospalveluun, sekä kilpailun live-lähetykseen. 

Kuva: Meritapix

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa