Facebook Twitter Email Pinterest

Kiviniemi luottavaisin mielin Kouvolan teille

05.03.2021 / Krisritan Kiviniemen tiedotus

Lauantaina ajetaan rallin SM-sarjan 2. osakilpailu SM OK Auto-ralli. Kouvolan ympäristössä kiertävä reitti pitää sisällään neljä erikoiskoetta, joista kaksi erikoiskoetta ajetaan kahteen kertaan. Kauden avauskilpailusta toiseksi korkeimmat SM-pisteet napanneet Kristian Kiviniemi ja Enni Mälkönen lähtevät luottavaisena kisaan. Arctic Laplandin lopulla koetut ongelmat Mitsubishin kanssa on selätetty ja kalustoa on testattu niin kilpailussa kuin testiteillä.

-Hyvät on fiilikset, niin kuin aina kun pääsee kilpailemaan. Tunturin jälkeen auto vaati isoa huolto moottori ja voimansiirto puolelle. Päästiin huollon jälkeen ajamaan Ähtärissä muutama viikko takaperin kisa, jossa nähtiin että kalusto on tikissä. Viime viikonloppuna kävin vielä ajamassa testit ja jäi kyllä oikein hyvä tuntuma autoon, joten lauantaina laitetaan vaan kaasu pohjaan ja annetaan mennä.

Viikonloppuna renkaat näyttelevät isoa roolia, kun viime päivien lämpöiset kelit lisäävät haasteita kilpailureitille. Kilpailijoille on reitillä luvassa jääpohjaista tietä sekä soralle sulaneita osuuksia. 

-Kouvolassa on aina ollut hienot tiet ja varmasti on nytkin. Iso haaste on teiden sulaneet osuudet, jotka ovat menneet soralle. Nuotilla sen sitten näkee mikä se tilanne reitillä noiden osalta on, mutta täytyy miettiä tarkkaan kuinka käytössä olevat renkaat käyttää mahdollisimman hyvin.  Nyt on luvattu lauantaille lumisateita niin haastetta on kelin puolesta luvassa, mutta onpahan tilanne kaikille sama. 

Kuva: Timo Pullikka

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa