Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonalle junioreiden MM-sarjan avauskisa on uran ensimmäinen asfalttiralli - ”Tavoitteena nousujohteinen kisa”

21.04.2021 / Anu Haapalainen / Lauri Joonan tiedotus

Lauri Joonalla on edessä aivan uudet haasteet, kun JWRC-kausi starttaa Kroatiassa. Edessä on kauden ensimmäinen junioreiden MM-osakilpailu, aivan uudet rallitiet sekä uran ensimmäinen asfalttikisa.

Sastamalalainen Lauri Joona käynnistää uransa ensimmäisen junioreiden MM-rallikautensa alkavana viikonloppuna. Junioreiden MM-sarjan (JWRC) kalenterissa on tällä kaudella viisi osakilpailua.

- Hyvillä fiiliksillä lähdetään tulevaan kauteen ja olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta, iloitsee Joona kauden alla.

Kroatiassa ajettava avausosakilpailu on ensimmäistä kertaa MM-kalenterissa, joten kisa on kaikille uusi tuttavuus. Lauri Joonalle kyseessä on myös uran ensimmäinen asfalttiralli. Aivan kylmiltään Joona ei Kroatiassa asfaltille kuitenkaan starttaa. Heti kun olosuhteet Suomessa antoivat myöten, hän aloitti asfalttitestit. Viime viikolla Joona matkusti kartturinsa Ari Koposen kanssa Italiaan, missä oli tarkoitus ajaa lisää testiä. Harmiksi edellisenä päivänä oli satanut lunta, ja olosuhteet muistuttivat enemmän talvirallia, joten testit peruuntuivat. Onneksi Sloveniaan suunniteltu testisessio toteutui suunnitellusti, ja Kroatiassa kaksikko ajoi vielä nuottitreeniä.

- Paikka paikoin todella kapeita paikkoja, mutta toisaalta välillä on melkoista lentokenttää. Tarkkana saa olla. Mutaa ja liukkautta piisaa, mutta hienoa vuoristorataa on tarjolla. Innolla odotetaan mitä tuleman pitää, kuvaili Joona kilpailun reittiä kahden päivän nuotituksen jälkeen.

Lauri Joona ja Ari Koponen starttaavat Kroatian MM-ralliin numerolla 51. Auto, jolla Joona ja Koponen kilpailevat JWRC-sarjassa, on M-Sportin valmistama Rally4-luokiteltu Ford Fiesta. Vaikka valmistautuminen on tehty todella huolella, lähtee hallitseva Suomen mestari ja Flying Finn Future Star kisaan varsin maltillisin tavoittein:

- Kroatian kisa ja asfalttipinta ovat mulle täysin uusia juttuja, joten vaikea lähteä tavoitteeksi mitään voittoa sanomaan, vaikka tietenkin sitä aina tavoitellaan. Realistinen tavoite tässä kilpailussa on kuitenkin sijat 4-5 ja nousujohteinen kisa.

Kroatian MM-rallin ohjelmassa on 20 erikoiskoetta ja 300 ek-kilometriä. Torstaina ajetaan shakedown ja viedään läpi lähtöseremoniat, ensimmäisille erikoiskokeille kilpailijat suuntaavat perjantaina. Sekä perjantaina että lauantaina ajetaan kahdeksan erikoiskoetta. Rallin päätöspäivänä sunnuntaina ohjelmassa on neljä erikoiskoetta. 

Rallin junioreiden MM-sarjan (JWRC) kalenterissa on kaudella 2021 viisi osakilpailua. Kausi alkaa Kroatiasta ja päättyy lokakuussa Espanjaan. Sarjaan on ilmoittautunut 8 autokuntaa.
Kilpailun aikataulu: 
https://rally-croatia.com/en/spectators/itinerary

Tulosseuranta: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/ 

Kuva: M-Sport

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa