Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona hyvin valmistautuneena Portugalin vaativille sorateille

20.05.2021 / Anu Haapalainen

Lauri Joonalla on edessä ralliuran ensimmäinen Portugalin MM-ralli. Tavoitteena on ehjä kisa ja sijoittuminen kolmen joukkoon.

Sastamalalaisella Lauri Joonalla on menossa kiireiset ralliviikot. Viime lauantaina Joona osallistui kartturinsa Ari Koposen kanssa Salossa ajettuun Rengas Turku -ralliin, tällä viikolla ajetaan Portugalissa junioreiden MM-pisteistä Portugalissa ja ensi viikolla on edessä kesäkauden ensimmäinen SM-ralli Liedossa.

- Rengas Turku -ralli toimi Portugalin MM-rallin testinä. Ajettiin Portugalin säädöillä, tankki täynnä ja pari varapyörää kyydissä ja haettiin tuntumaa tulevaan JWRC-kisaan. Kisa meni hyvin ja saatiin hyvät setupit ja tuntumaa Portugalia ajatellen, kertoi Joona kisan jälkeen.

Heti sunnuntaiaamuna kaksikko lensi kohti Portugalia, jossa alkuviikolla tutustuttiin reittiin ja tehtiin nuotit loppuviikon kisaan. Portugalin MM-rallin ohjelmassa on 20 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan hieman alle 340 km. Perjantaina ajetaan kahdeksan, lauantaina seitsemän ja sunnuntaina viisi erikoiskoetta.

- Kaikin puolin hieno reitti, joka vaikuttaa melko haastavalta. Perjantai on reitin puolesta vaativin päivä, siellä on paljon kivenmurikkaa ja kallionreunamaa, missä saa kyllä helposti renkaan rikki. Se tulee olemaan varmasti ratkaisun päivä, sen verran varmasti tulee olemaan ”äksöniä” näissä rengaskarkeloissa. Siihen ollaan varustauduttu ja tehty rengastreeniä, että ollaan sitten valmiudessa jos on tarvetta, kertoi Joona nuottipäivien jälkeen.

Portugalin MM-ralli on junioreiden MM-sarjan (JWRC) toinen osakilpailu. Kausi avattiin huhtikuun lopulla Kroatian asfaltilla, missä Joona sijoittui hienosti kolmanneksi. Nyt ajetaan soralla, mikä on hallitsevalle Suomen mestarille ja Flying Finn Future Starille tutumpi alusta. Helpolla MM-pisteitä ei kuitenkaan Portugalista heru, siitä pitävät huolen haastava reitti ja kovat kilpakumppanit.

- Koitetaan lähteä tyrkkäämään kovaa ja pyritään pysymään kärjen tuntumassa. Katsotaan sitten, mille sijoituksille omalla ajolla päästään. Totta kai kolmen nippuun tähdätään, mutta sen näkee sitten kilpailun lopuksi.

Rallin junioreiden MM-sarjan (JWRC) kalenterissa on kaudella 2021 viisi osakilpailua. Kausi alkaa Kroatiasta ja päättyy lokakuussa Espanjaan. Sarjaan on ilmoittautunut 8 autokuntaa. 

Portugalin MM-ralli, JWRC-osakilpailu 2/5
Kilpailun aikataulu löytyy rallin virallisilta nettisivuilta osoitteesta www.rallydeportugal.pt  
 

Tulosseuranta: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/ 

Kuva: Honza Fronek

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa