Facebook Twitter Email Pinterest

Pajari starttaa Portugalin MM-ralliin pistekolmosena

20.05.2021 / Jani Seppälä / Sami Pajarin tiedotus

Junioreiden MM-sarja jatkuu Portugalissa tulevana viikonloppuna, menestystä lähtevät tavoittelemaan sarjassa kolmantena oleva kaksikko Sami Pajari – Marko Salminen. Kilpailun keskuspaikkana toimii Matosinhos, joka sijaitsee Porton kaupungin tuntumassa.

Kolme kilpailupäivää tulevat tarjoamaan kuljettajille ja ajokeille haastetta kerrakseen, vauhdin ja järkevän ajon pitäminen keskenään balanssissa on avain menestykseen, tiestö kun ei ole suomalaistyyppistä, vaan sisältää enemmän pehmeitä osuuksia sekä toisaalta myös esiin nousevia kiviä.

Kaikkiaan kilpailussa erikoiskokeita ajetaan 20 kappaletta, mitaltaan yhteensä 337 kilometriä. Pajarilla ei ole kilpailusta aiempaa kokemusta, mutta kartanlukija Salminen on kilpailussa ollut aiemmin neljästi. Tänä vuonna haastetta antaa se, että huoltoja on vähän ja ruokahuolto on koronapandemian myötä myös haaste.

- Perjantaina on kolmen erikoiskokeen jälkeen 15 minuutin lyhyt renkaanvaihtohuolto, jossa saa huoltaa vain autossa mukana olevilla työkaluilla. Iltapäivällä ajetaan viiden pätkän lenkki ennen iltahuoltoa, joka on 45 minuuttia. Lauantain seitsemän erikoiskokeen setti ajetaan yhdellä normaalilla päivähuollolla ja sunnuntain viidelle pikikselle startataan totutusti 15 minuutin aamuhuollolla. 

- Perjantain reitille tarvitaan varmaan eväät matkaan, yleensä siellä on ollut ruokaa tarjolla mutta nyt korona-aikana näin ei ole. Omat eväät toki onnistuu mutta Samin Cafe Lattet on vaikeampi asia, naureskelee Salminen ykkösohjaajansa mieltymystä kahveihin.

Edellisessä osakilpailussa asfaltilla Kroatiassa pari ajoi luokassaan kuudenneksi, kilpailussa tapahtui myös varsin vauhdikas kaato, jonka jälkeen kaksikko takoi pohja-aikoja, niistä kun sarjassa jaetaan extrapisteitä. Runsaiden pohja-aikojen myötä pari on sarjassa kolmantena Portugalin soralle lähdettäessä. Portugalin olosuhteissa pohja-aikojen tavoittelu voi kuitenkin olla riskialttiimpaa autolle ja renkaille. 

- Meillä on edellisestä kisasta kaato alla, kyllä nyt pitäisi päästä ehjällä suorituksella kilpailu läpi. Pitkä ja rankka ralli on edessä, viimevuotinen Sardinian osakilpailu oli hieman samantyyppinen, sielläkin vauhdin asettaminen oikeaksi Ford Fiesta Rally4-ajokille oli tärkeää, mutta äärimmäisen haastavaa, mietiskeli Pajari. 

Tulokset ja aikataulu: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 

Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 

Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 

Twitter: https://twitter.com/samipajari 
 
Kuva: Rallypixels
 

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa