Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Pajari ajoi Portugalin MM-rallin toiseksi - “Tuntuu hyvältä olla maalissa ja podiumilla”

23.05.2021 / Sami Pajarin tiedotus / Jani Seppälä

Sami Pajari - Marko Salminen kaksikko starttasi Portugalin rankoille sorateille Junior WRC-sarjan kolmannelta sijalta. Ennen kilpailua oli tiedossa, että liiallinen vauhdinpito rikkoo autoa ja renkaita, mutta liikaa varmistelemalla jäisi tulosliuskoilla nopeasti kärjestä. Oikea tahti olisi yhdistelmä vauhtia ja varmistelua.

Perjantain kahdeksan erikoiskokeen koetuksella tuli heti avauspätkällä pohja-aika, mutta sen jälkeen vauhdinpito jätettiin muiden huoleksi. Päivän aikana oli mahdollisuus vain kerran vaihtaa renkaat ja huoltaa autossa mukana olevilla työkaluilla. Perjantain viimeisellä, reilun kolmen kilometrin pikataipaleella syntyi vielä toinen pohja-aika. Taktiikka tuntui toimivan hyvin, ja kuin varkain oli suomalaiskaksikko noussut päivän päätteeksi luokan kärkeen liki puolen minuutin turvin.

- Täytyy olla tyytyväinen avaukseen, mutta edessä on vielä pitkä ralli ja voi tapahtua mitä tahansa. Pyrimme jatkamaan samaan tyyliin, kertoi Pajari avauspäivän päätteeksi.

Lauantain 20-kilometrisen avauksen Pajari tuli jopa verkkaisesti, vasta seitsemänneksi nopeinta vauhtia, liki puoli minuuttia nopeimmasta. Toiselle autokunta kiristi hieman tahtia mutta ei kuitenkaan liiaksi, johtopaikka oli vielä hallussa yli 10 sekunnilla. Päivän kolmas erikoiskoe oli rallin pisin erikoiskoe, liki 38-kilometrinen Amarante. Haasteet alkoivat heti erikoiskokeen alkuosalla, kun Fiesta Rally4:n ohjaustehostin lakkasi toimimasta, tappiota kärkeen tuli yli 3 minuuttia ja sijoitus putosi kolmanneksi. Päivän ainoa huoltotauko oli luvassa kuitenkin heti erikoiskokeen jälkeen ja M-Sport Polandin huolto hoiti auton jälleen kuntoon.

Iltapäivällä luvassa oli sama kolmen erikoiskokeen lenkki toistamiseen, jossa Pajari jatkoi tilanteen kontrolloimista. Lauantain päätteeksi autokunta nosti sijoitustaan toiseksi, kun edellä ollut Martin Koci ajautui vaikeuksiin. Eroa johtaneeseen Latvian Martins Sesksiin oli hieman yli 3 minuuttia, kolmantena ollut Viron Robert Virves puolestaan oli jäänyt Pajarista jo yli 6 minuuttia.

- Startattiin aamulla johdossa, koettiin ongelmia ja nyt ollaan toisena. Viisi erikoiskoetta jäljellä ja mitä tahansa voi vielä tapahtua, mietti Pajari lauantain päätteeksi.

Sunnuntain viisi erikoiskoetta eivät juurikaan tuloslistoja junioreilla muuttaneet ja näin Pajarin autokunta ajoi toiseksi ja pääsi nostelemaan hopeapyttyjä. Myös sarjan kokonaispisteissä Pajari nousi nyt sarjaa johtavan Sesksin jälkeen toiseksi.

- Kaikkien vaikeuksien jälkeen maalissa ja toisena, jälleen nähtiin että ralli voi välillä olla rankkaa. Tuntuu hyvältä olla maalissa ja podiumilla, uskon että tästä tilanteesta on hyvä jatkaa Virossa heinäkuussa, summasi Sami Pajari kilpailun lopuksi. 

Junior WRC-pisteistä ajetaan seuraavan kerran heinäkuun 15.-18. Virossa, kun vuorossa on kauden kolmas osakilpailu, Rally Estonia.

Tulokset: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/

Pisteet: https://www.wrc.com/en/championship/junior-wrc/standings/

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 
Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
Twitter: https://twitter.com/samipajari

Kuva: Rallypixels

 

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa