Facebook Twitter Email Pinterest

Metsälä tavoittelee viiden kärkeen Länsirannikolla

24.05.2021 / Antti Lahtinen

SM1-luokassa talvikauden jälkeen pisteissä kuudentena oleva jyväskyläläinen Juuso Metsälä kartanlukijanaan Matti Kangas tavoittelevat pääsyä viiden parhaan joukkoon kesän ensimmäisessä SM-rallissa. Alkukauden kilpailuissa kaksikko on saavuttanut sijat neljä ja kuusi. Uran ensimmäinen pohja-aika syntyi Kouvolassa viimeisellä erikoiskokeella.

Ennen SM Mad-Croc Länsirannikon Rallia Metsälä ajoi lyhyet testit sekä asfaltilla että soralla. Tulevana viikonloppuna Turun lähiseuduilla ajettavassa rallissa perjantain erikoiskokeet ovat kestopäällysteisiä, kun taas lauantaina ajetaan soralla. Säännöt kieltävät varsinaiset asfalttirenkaat, joten auton säätöjen suhteen on tehtävä kompromisseja.

-Kokeiltiin ajaa sorapyörillä testi asfaltilla. Onhan siinä omat haasteensa varsinkin, kun ei saada tehdä autoon varsinaista asfalttisetuppia. Iskariklikkejä saadaan muuttaa, mutta ei juurikaan muuta.

-Soralta jäi hyvä fiilis. Onhan se mahtavaa päästä taas ajamaan, mutta tietysti lähtökohta olisi huomattavasti parempi jos alla olisi edes yksi ralli tälle kesää. Turussa tulee varmasti kova kisa ja viiden nippuun löytyy monta pyrkijää. Talvella oli Röyhkiön Aleksin kanssa hyvää vääntöä ja uskon, että taas saadaan hyvä taistelu, mietti Juuso.

Länsirannikon SM-ralli alkaa perjantaina kolmella erikoiskokeella. Lauantaina ajetaan kaikkiaan kymmenen erikoiskoetta. Ensimmäinen kilpailijapari saapuu maaliin lauantaina klo 17:45.

Kilpailu ajetaan ilman yleisöä, mutta rallia voi seurata livelähetyksen kautta sekä rallin somekanavista.

Kuva: Antti Lahtinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa