Facebook Twitter Email Pinterest

Huovinen: ”Haastajana lähdetään”

26.05.2021 / Timo Louhelainen / JHR tiedotus

SM3-luokassa kilpaileva Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Joonas Huovinen on tiimeineen laittanut Peugeot 208 R2-kilpurin jälleen iskuun. Talvikauden päätösosakilpailussa sattunut ulosajo on enää muisto vain ja katseet on käännetty kohti suvea.

Toukokuun puolessa välissä valmistuneeseen autoon ei ole suuria muutoksia tullut tekniikan osalta, mutta peltitöitä oli senkin edestä. Testeissä tiimi sai parannettua auton säätöjä, mutta vauhti kesäkelissä muihin nähden on vielä arvoitus.

”Auto tuntuu remontin jälkeen vähän herkemmältä, joten totuttelua se vielä vaatii. Ihan viimeisiin päiviin asti on töitä tehty tallilla, mutta kaikki alkaa olla kunnossa. Luokassamme on paljon kovia kuskeja ja uusia Ford Fiesta Rally 4 -autoja on ilmaantunut lisää talven jälkeen. Koitetaan olla vähintään nopein ei Ford-kuski, mutta totta kai lähdetään heitäkin haastamaan ihan tosissaan”, Huovinen kertoo.

Kuljettajakaksikko on viihtynyt kevään pitkien talli-iltojen ohessa myös nuottitreeneissä.

”Tällä kertaa on yritetty etsiä Lounais-Suomen ja Pohjanmaan kaltaisia teitä, joissa on paljon peltoaukeaa sekä 90 asteen risteyksiä. Kesän Ralli SM osakilpailut suuntautuvat miltei kaikki sinne päin ja tiestö poikkeaa tutusta itäsuomalaisesta rallibaanasta melko lailla”, kartanlukija Antti Hyttinen taustoittaa.

Ralli SM-sarjan ensimmäinen kesäosakilpailu Turun ja Liedon seudulla haastaa kilpailijoita uudella tavalla. Kilpailu käynnistyy tulevana perjantai-iltana, mutta poikkeuksellisesti kaikki erikoiskokeet ajetaan tuolloin asfaltilla. EK-kilometrejä perjantaina kertyy 23,28.

Lauantaina ajetaan peräti 78,33 EK-kilometriä 10 erikoiskokeen aikana, joista yhdeksän on sorapinnalla. Ensimmäisiä kuljettajia odotetaan maaliin kello 17.45.

”Perjantain asfaltti tuo omat haasteensa, mutta koitetaan mennä siellä maltilla. Lauantain reitillä on paljon lyhyitä sprint-tyyppisiä, alle 10 kilometrin erikoiskokeita. Toivotaan, että sieltä löytyy myös teknistä osuutta, jolloin uskon, että olemme vahvempia, kun koitetaan Fordien vauhtiin keretä”, Huovinen suunnittelee.

SM3-luokassa nähdään yhteensä 10 kuljettajaa. Huovinen ja Hyttinen ovat reitillä numerolla 44. 

Kuva: TL Photo & Media

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa