Facebook Twitter Email Pinterest

Jooa Iivari rallin Nuorten SM:n kärkipaikalla kesän avaukseen

28.05.2021 / Jani Seppälä

Ralli SM -sarjan yhteydessä tulevana viikonloppuna jatkuu myös Juniorien ja Nuorten SM-sarja. Juniorit ja nuoret eivät kuitenkaan avaa kilpailuaan vielä perjantain kolmella asfalttierikoiskokeella, vaan vasta lauantaina soralla.

Nuorten SM-sarjan johdossa kilpailunumerolla 70 kesäkauteen starttaavat KorUA:n edustajat Jooa Iivari - Mika Rampanen. Talvikaudella ajettiin treeniä ja treenikisoja tiuhaan ja se kantoikin hyvin hedelmää Kouvolan O.K.Auto-rallissa maaliskuun alussa. Nuorten SM-sarjan avauksesta  tuli nimittäin voitto.
 
Milllä mietteillä vastikään 16 vuotta täyttänyt korpilahtelainen Jooa IIvari sitten lähtee Länsirannikon Rallin reittejä valloittamaan?
 
-Hyvillä mietteillähän sitä lähdetään ajamaan, kun kesäkin on vihdoin koittanut. Kyllä soralla on mielestäni paljon mukavampi ajaa kun talvella. Pari hyvää testiä ollaan ajettu ja 16.5. ajettiin Lake City Ralli maineikkaassa Pengonpohjassa voittoisasti, kertaa Jooa viime viikkojen ohjelmaa.

Pelkästään ajotuntuman ylläpitämistä varten ei suinkaan ole ajeltu vaan testeissä on myös totuteltu auton uusiin osiin, kalustoa on siis kevättauon aikana päivitetty.
 
-Talven jälkeen autoon on tehty muutoksia, esimerkiksi moottorin ohjainlaite uusittiin ja alustaan laitettiin Bigemit, kertoo Iivari auton tekniikasta.

Lauantaina ohjelmassa on miltei 80 kilometriä erikoiskokeita eikä kuljettajalla ole seutukunnasta aiempaa kokemusta. Tietyypistä kuljettajalla on kuitenkin toivomus.
 
-Hyvällä fiiliksellä lähdetään Lietoon, toivottavasti on isoa tietä niin pääsee ajamaan lähes kovaa, naurahtaa Jooa.
 
Liedon osakilpailun jälkeen ajetaan Pohjanmaa Ralli jo kolmen viikon kuluttua, aiheuttaako toimenpiteitä?
 
- Eipä se mitään erityisempiä varmisteluja tarvitse, tuttu varma ajo on paras, sillä pitäisi Fiestankin pysyä ojien välissä, tuumailee sarjajohtaja paineettoman oloisesti.

Tässäkään kilpailussa ei yleisö ole koronarajoitusten myötä sallittu. Kilpailusta tulee kuitenkin kattavasti suoraa kuvaa selostuksen ja haastattelujen kera Moottoriurheilu.tv:n Youtube-kanavalla, jossa lähetykset alkavat jo perjantaina klo 19 Ralli SM-sarjan osalta, sekä lauantaina klo 8 alkaen. Lauantaina mukaan hyppäävät siis myös Juniorien ja Nuorten SM-sarja.
 
Kilpailun tuloksia, väliaikoja ja muita linkkejä löydät kätevästi rallism.fi -sivuston etusivulta. 
 
Kuva: Jesse Eteläniemi

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa