Facebook Twitter Email Pinterest

Veeti Pulkkinen Nuorten kolmosena lauantaille, järjen kanssa

28.05.2021 / Ralli SM / Viestintä

Nuorten SM:n kolmannelta sijalta Länsirannikon Rallin haasteisiin tarttuu LakUA:n kilpailijapari Veeti Pulkkinen - Ralf Leskelä. Ford Fiestan kylkeen laitetaan lauantaina aamulla numero 72 ja sen jälkeen on aika käynnistää kesäkausi SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin reitillä. Nuorten luokka ajaa reitistä lauantain, jolloin ajettavaa kertyy kaikkiaan 10 kilometriä ja niille mittaa hieman alle 80 kilometriä.

Oulun seudulla asuvalla 17-vuotiaalla Pulkkisella on meneillään viimeinen kausi nuorissa ennen siirtymistä täysi-ikäisten mukaan kilpailemaan. Talvella kilpailtiin ahkerasti, alkukesän osalta ei vielä ole kisasesonkia korkattu. Millä tavoin on valmistauduttu kesäkauden avaukseen?
 
- Kalustoa on huollettu ja katsottu että kaikki on kunnossa kesäkautta varten. Lumelta soralle siirtymisessä ei itselle ole juurikaan eroa sen suhteen että ajaminen maittaa kyllä hyvin molemmilla alustoilla. Pääasia on että saa ajaa kilpaa kunnolla.
Tässä kisaviikolla ennätettiin testit vetäistä, hyvin pääsi taas soratuntumaan kiinni. Erinomaisella fiiliksellä lähdetään matkaan, toivotaan hyvää ja hauskaa kisaa. Kerran aiemmin olen ollut seutukunnalla kisaamassa ja tiet olivat kyllä mukavia, kertoo Veeti.
 
Kolmen viikon päästä ajettava Pohjanmaan osakilpailu ei vielä välkehdi Pulkkisen ajatuksissa.
-Ei lähdetä mitenkään ylimääräisesti varmistelemaan, mutta ajetaan järjen kanssa hyvä kisa. Parhaamme sen eteen tehdään ja lauantai-iltana olemme viisaampia sen suhteen minkälaiseen tulokseen se riittää, kertoo Veeti Pulkkinen lopuksi.

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa