Facebook Twitter Email Pinterest

TGS Worldwide-tiimin kuljettajat valloittivat SM1-luokan kärkipaikat Länsirannikolla

30.05.2021 / Patrick Rupponen / TGS Worldwide -tiedotus

Ralli SM-sarjan kauden 2021 kolmas osakilpailu ajettiin perjantaina ja lauantaina Liedon maisemissa. TGS Worldwide-tiimistä mukana olivat Škoda-kuljettajat Emil Lindholm ja Aleksi Röyhkiö, sekä Teemu Asunmaa, Mikko Heikkilä ja Kalle Markkanen.

TGS ASV Teamille tiimimestaruuspisteitä kerryttävä Mikko Heikkilä otti uransa toisen SM1-luokan osakilpailuvoiton SM Mad-Croc Länsirannikon Rallissa. Voitto oli Heikkilälle samalla toinen perättäinen, kun myös edellinen SM-sarjan osakilpailu päättyi voittoon.

- Mahtava fiilis! Toiseksi viimeisellä pätkällä tultiin se mitä päästiin ja vasta viimeisellä vähän hengähdettiin. Meni paremmin kuin osattiin ajatella, kun valmistautuminenkin keskeytyi, Heikkilä viittasi pari viikkoa sitten Rengas Turku -Rallissa sattuneeseen ulosajoon.

 TGS ASV Teamin toinen kuljettaja, viime vuoden SM1-luokan Suomen mestari Teemu Asunmaa ajoi luokan toiseksi. Asunmaa oli lauantain erikoiskokeilla nopein mutta hävisi hieman perjantaina ajetuilla asfalttierikoiskokeilla.

Vähän kaksijakoiset fiilikset. Ajettiin ehjänä perjantain pätkät läpi, mutta hieman liian varovaisesti. Olisi pitänyt ajaa rohkeammin. Ei tämä hyvä tulos ole mutta ei toisaalta huonokaan. Hyvät pisteet saatiin ja vauhti oli tänään hyvää ja ajo järkevää. SM-sarjan pistejohto on hyvä palkinto, Asunmaa päätti.  

TGS Škoda Teamin Emil Lindholm johti odotetusti kilpailua perjantain jälkeen. Soraerikoiskokeilla Lindholm joutui kuitenkin taipumaan, mutta oli kuitenkin maalissa SM1-luokan kolmas.

- Palkintopallille tähdättiin ja sinne päästiin. Aamun erikoiskokeet olivat haasteellisia, kun maa oli hieman kostea. Iltapäivän pätkät tultiin hyvin. Meillä toimi koko paletti silloin paremmin. Virheetöntä ajoa koko päivä, ei tilanteita.

Škoda Teamin toinen suojatti Aleksi Röyhkiö ajoi neljännessä SM-rallissaan R5-autolla uskomattoman suorituksen päätteeksi sijalle neljä ja täydensi kärkinelikon, joka koostui siis kokonaan TGS Worldwiden kuljettajista. Ohjaustehostinongelmista lauantain aamupäivän lenkillä kärsinyt Röyhkiö ajoi määrätietoisesti antaen myrskyvaroituksen kilpakumppaneille ennen seuraavana luvassa olevaa SM Pohjanmaa Rallia.

- Oma suoritus oli soralla huipputasolla, varmasti yksi parhaista päivistä ratin takana. Tosi hieno homma, että kunnon kyyti löytyi heti kesäkauden alussa, Röyhkiö fiilisteli.

Tiimin viides kuljettaja Kalle Markkanen joutui keskeyttämään ajettuaan ulos perjantai-illan toisella erikoiskokeella. 

 
- Todella tyytyväinen pitää olla äijien suorituksiin, ei ole ihan jokakertaista herkkua se, että kovimman luokan neljä nopeinta kuskia tulevat samasta tiimistä. Onnittelut kaikille ja kiitos koko tiimille jälleen kovasta työstä, TGS:n kippari Toni Gardemeister kiitteli rallin jälkeen. 

Tulokset SM1-luokka: 

1. Mikko Heikkilä 49:12,4
2. Teemu Asunmaa +6,6
3. Emil Lindholm +24,8
4. Aleksi Röyhkiö +25,4
5. Juha Salo 33,1
6. Riku Tahko +1,36,0

Tiimimestaruuspisteet 3/6 osakilpailun jälkeen:
 
1. Porvoon Autopalvelu 127p 
2. TGS ASV Team 113p 
3. Printsport 102p 
4. TGS Škoda Team 78p 

TGS Worldwide verkossa:
 
Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa